OffGrid Gravel Series Limburg: 3 gravel ritten in Limburg

Onverhard hard of op toertempo

Ken je dat gevoel? Het zonnetje schijnt, een briesje waait. Je banden knarsen over het verbindingsweggetje en je zet maximaal aan terwijl om je heen het bronsgroen eikenhout voorbij flitst. Nog even, en het voorjaar breekt weer aan. Dan kunnen we weer genieten van deze omstandigheden, op de mountainbike, racefiets, of… gravelbike. Want die moet je tegenwoordig hebben. Schijnt.

Wat wij allemaal al lang weten is dat offroad rijden erg leuk is. Dat hoeft echter niet altijd op een singletrack met krappe bochten te zijn. Je hebt vast wel eens met je racefiets een pad gepakt waar je eigenlijk met die fiets niets te zoeken hebt. Maar de mountainbiker in je weersprak dat simpelweg. Wat bleek? Het kon best en het was nog vermakelijk ook. Enige behendigheid is je namelijk niet vreemd…

3x 100 kilometer onverhard

Steeds meer fietsers ontdekken dit, de industrie voedt dit verder en dus volgen nu de eerste specifieke evenementen. Zo ook in eigen land. Samen met Toma Cycles uit Kerkrade organiseert Stichting Crossborder Cycling Limburg de Gravel Series.

De Gravel Series bestaat uit een drietal races/tochten van circa 100 kilometer over voornamelijk onverharde wegen in de Limburgse grensstreek die je rijdt op basis van een GPX-bestand. Fietsnavigatie is dus een must. Ze mikken met deze evenementen op een breed scala aan rijders: racefietsers, crossers, mountainbikers en alles daar tussenin. Recreatief of race-minded: je kan ze namelijk als toertocht rijden, maar ook tegen de klok.

De tijdswaarneming doe je zelf; de organisatie heeft in de route een aantal Strava-segmenten opgenomen, zo houden ze bij welke renner het snelste rijdt. Na elke race wordt een podium gemaakt met de snelste drie renners van die dag. De snelste krijgt de zelfs een leiderstrui om zijn of haar schouders. En niet alleen de snelste, maar ook voor de renner die het langzaamste heeft gereden kan in de prijzen vallen…

Data, locatie en kosten

De Gravel Series evenementen vinden plaats op zondag 25 maart, zondag 13 mei en zaterdag 13 oktober. De organisatie heeft bewust gekozen voor losse wedstrijden/tochten op drie verschillende data, zodat de variatie in het landschap door de seizoen maximaal ervaren wordt. Alle races starten en finishen in Banholt in de gemeente Eijsden-Margraten.

Deelname kost per keer €12,50. Daarvoor krijg je een uitdagende route, koffie of thee bij de start, en een sportreep en sportdrank om mee te nemen. Er is namelijk geen verzorging onderweg.

Als je aan alle drie de edities deel wilt nemen, kun je je ook in één keer inschrijven voor de hele serie voor €25,00.

Je fiets
Volgens de organisatie is deelname mogelijk met een mountainbike, cyclocrossfiets of die kakelverse gravelbike. Ze achten het onmogelijk om met een racefiets met smalle racebanden rond te komen.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.crossbordercycling.eu

Geplaatst in Events, Gravel, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments