20 – 21 april: XCO World Cup Araxá – TV- en livestream-overzicht

Ronde twee van het MTB Wereldbekerseizoen 2024 óók in Brazilië

Vorig weekend werd in het Braziliaanse Mairiporā de eerste pedaaltrap gegeven voor het wereldbeker mountainbike-shorttrack- en -crosscountryseizoen van 2024. En we pakken meteen in een lekker tempo door, want een weekend later volgt al ronde twee, eveneens in Brazilië. Voor het komende weekend is het circus verplaatst naar Araxá. Ook dit keer weer met de shorttrack voor de elite heren en dames op zaterdag. De crosscountrywedstrijd vindt ‘gewoon’ plaats op zondag. We kijken alvast even vooruit en we geven je een overzicht van alle livestream en tv-uitzendingen van de UCI World Cup in Araxá.

UCI World Cup 2024 Araxá – Brazilië – Wereldbeker mountainbike crosscountry en shorttrack

20 – 21 april: World Cup Mountainbike-shorttrack en -crosscountry in Araxá, Brazilië

Het mountainbike World Cup seizoen 2024 start met gezwinde vaart. Want de stof van de eerste ronde in het Braziliaanse Mairiporã is amper neergedaald, of we maken ons al weer op voor de tweede ronde. De verplaatsing is beperkt, want ook ronde twee vindt plaats in Brazilië in Araxá, zo’n 600 kilometer landinwaarts van São Paulo.

Het parcours in Mairiporã was vooral een afwisseling van steile klimmen en snelle stroken. De wereldbeker in Araxá beloofd een iets andere wedstrijd te worden, met een iets technischer parcours. Een parcourspreview vind je verderop in dit artikel. En uiteraard vind je onderaan dit artikel een overzicht van alle uitzendingen op TV en via livestreams. De opzet van de mountainbike wereldbeker in Araxá is hetzelfde als we afgelopen week voorgeschoteld kregen. Dat betekent dus dat de shorttrack voor de Elite Heren en Dames niet vrijdag maar op zaterdag afgewerkt wordt.

Terugblik World Cup mountainbike Mairiporã

Shorttrack (XCC)

Crosscountry (XCO)

Parcours-preview

Net als de eerste vindt ook de tweede ronde van de Whoop UCI World Cup Mountainbike 2024 plaats op een geheel nieuwe locatie. Araxá is beroemd om z’n geografie. Het ligt in een bergachtig gebied met watervallen en staat óók bekend om z’n spa. Naast de hitte en de hoge luchtvochtigheid – we zitten immers in de tropen – is er in Araxá nog meer uitdaging dan bij de eerste ronde in Mairiporã. Met name in het tweede deel van het parcours zijn de beklimmingen naast steil ook technischer. Het parcours is op een aantal punten een stuk technischer.

Het parcours zónder lintjes:

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen Wereldbeker Mountainbike Araxá

Sinds 2023 is het volgen van de wereldbeker mountainbike een stukje minder gemakkelijk geworden. Althans, een betaalmuur werpt toch een drempel op. En als je alles live én zonder onderbreking wilt bekijken, dan ontkom je in Nederland niet aan een abonnement van Eurosport of Discovery+. Belgische kijkers kunnen terecht bij de Eurosport-kanalen. Eurosport zendt in Nederland ook een selectie van de wedstrijden en omkadering uit via z’n publiek beschikbare televisiekanaal*. Hieronder vind je een volledig overzicht van alle uitzendingen van deze UCI Mountain Bike World Cup 2024 in Araxá.

* Beschikbaarheid van het publiek toegankelijke televisiekanaal van Eurosport hangt af van je tv/internet-provider.

Uitzendschema

Zaterdag 20 april 2024

Eurosport, Discovery+ (livestream)
16:30 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Dames
17:30 uur – Short Track World Cup (XCC) – Elite Heren
19:55 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – U23 Heren

Eurosport (TV**)
14:00 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO), Mairiporā – Elite Dames – Herhaling
14:45 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO), Mairiporā – Elite Heren – Herhaling

Zondag 21 april 2024

Eurosport, Discovery+ (livestream)
15:25 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – U23 Dames
17:45 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – Elite Dames
20:00 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – Elite Heren

Eurosport (TV)
18:15 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – Elite Dames
** Alleen in Nederland

UCI Mountainbike wereldbeker kalender 2024 – World Cup MTB

Bron en meer info: ucimtbworldseries.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments