20-24.CC Bikepool – Ride, young shredder!

Eerst een aarzelende blik, dan een voorzichtige glimlach, gevolgd door een opgetogen gezicht en een kreet van vreugde. Wat is er nu mooier dan het enthousiasme van een jeugdige mountainbiker-in-wording die zijn of haar grenzen verlegt?Misschien wel het enthousiasme van ouders. En die blijven ook enthousiast wanneer ze niet elk jaar een nieuwe fiets moeten kopen omdat het kroost zo snel groeit…

Opgroeiend kinderen bieden op zich al voldoende uitdaging. Als je je kind achter de iPad vandaan hebt en het zowaar wil fietsen, krijg je er nog een uitdaging bij: het vinden van een fatsoenlijke fiets is namelijk knap lastig. Het aanbod is beperkt, de kwaliteit vaak laag en we weten allemaal dat de fiets niet persé de goedkoopste manier is om in beweging te zijn. Veel ouders maken dan het compromis door een goedkope, tweedehands mountainbike te kopen, met “Na 4 ritten is ‘ie toch te klein!” als argument. Het is echter ook een onderschat punt dat een goed passende én goed werkende fiets het plezier vergroot en de leercurve versnelt. Dat dat geldt voor volwassenen, lijkt menigeen te snappen, maar dat gaat óók op voor de aspiranten.

20-24.CC is een nieuw en uniek ‘bikepool’-concept dat precies voldoet aan die behoefte. Het concept is even simpel als doeltreffend: je koopt niet, maar huurt ‘een passende fiets’ en juist; die dus groeit mee!

Tom Eijssen – Medeoprichter 20-24.CC licht toe:

“Hoe kan ik mijn kind laten starten op een laagdrempelige manier?  Hoe handig zou het zijn als ik de mountainbike direct kan vervangen voor een grotere wielmaat als die te klein is! Zelf rij ik op degelijke bikes, voor mijn kind wil ik ook een degelijke mountainbike. Doodzonde als het kind het plezier in de sport verliest door een mountainbike die niet de juiste maat is of in slechte technische staat. Voila, het idee van de KIDS BIKEPOOL is geboren!”

De bikepool van 20-24.CC bestaat uit een arsenaal echte mountainbikes met 20”, 24” en 27,5” wielen van Kona. Zodra de mountainbike te klein wordt, wordt er simpelweg ‘doorgepoold’ naar een grotere fiets uit de collectie. De oude bike gaat terug de pool in en wordt telkens 100% in orde gebracht voor de volgende aspirant shredder. Je betaalt een huur per maand; van €20,00 voor een Honzo 20” tot €27,50 voor een Cinder Cone met 27,5” wielen. Jaarlijks wordt een gratis onderhoudsbeurt uitgevoerd om er voor de zorgen dat de fietsen tip-top zijn én blijven. Daarvoor werken ze samen met diverse partners in Nederland en Vlaanderen die ook service verlenen bij schade, reparatie en onderhoud.

20-24.CC richt zich op kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en daarmee ook op hun ouders die geen gehannes hebben met koop, verkoop en afschrijving. 20-24.CC besteedt dan ook veel aandacht aan het juist adviseren én afstellen van de fietsen.

Tom Eijssen:

“20-24.CC hoopt ouders te stimuleren om hun kinderen de mountainbikesport te laten beoefenen door mogelijke drempels weg te nemen. Bovendien is de Bikepool een praktische oplossing als je geen tijd wilt spenderen om op zoek te gaan naar een degelijk mountainbike en weer te moeten verkopen als die te klein is.”

Op de site www.20-24.cc staan het stappenplan en het concept van ‘doorpoolen’ verder uitgelegd. De lancering van 20-24.cc vindt plaats op de aankomende BikeMOTION, gehouden van 1 tot en met 3 maart in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Je vindt ze op de stand van Kona Bikes, hal 9, stand C026.

Bron: www.20-24.cc

Posted in Nieuws and tagged , , , , .