Time Speciale 8 Enduro pedalen

Pédales de vélo pour l’connaissenduro

De Fransozen van de firma TIME wisten ons aardig te verbazen toen ze eind 2017 de markt op kwamen met het ‘Speciale’ enduro-pedaal. Dat zat ‘m geheel in de prijs: tweehonderdvijfenzeventig Euro voor een paar fietspedalen. Parbleu!

Dat zo’n prijsstelling misschien niet het meest effectieve businessmodel is, hebben ze zelf ook wel door. Daarom dat het hoogTIME werd voor een gestroomlijnde versie tegen een lagere prijs: de Speciale 8.

Met de uitbreiding van de ‘Speciale’ pedaallijn met de ‘8’ is het bestaande topmodel hernoemd naar ‘Speciale 12’. Daarmee wordt dezelfde typenummering aangehouden als bij de ATAC XC en MX modellen. Of dat dat betekent dat er ook onder de 8 nog een versie 6, 4 of zelfs 2 komt, zal nog moeten blijken. De Speciale 8 komt op de markt voor €150, met goedkeuring van Remy Metailler (al zal die er ongetwijfeld niet voor hebben moeten betalen…)

Het bijzondere is dat de 8 niet alleen goedkoper, maar óók iets lichter is. Waar de 12 202 gram per pedaal weegt, stopt de weegschaal bij de 8 bij 196 gram. Dit komt omdat de 8 iets compacter is dan de 12; de kooi meet 90 mm lang, 64 mm breed en is in totaal 21 mm hoog. Over de overige details zwijgt TIME, maar verder lijkt alles vooralsnog identiek aan de duurdere 12. Zo is de holle as eveneens in staal uitgevoerd en de kooi in aluminium. Per zijde zijn er ook 4 verstelbare pinnen gemonteerd, zodat je dus ook grip op het pedaal hebt wanneer je niet bent ingeklikt.

Uiteraard maakt de ‘8’ gebruik van de befaamde ATAC-binding. De zelfreinigende eigenschappen en consistente bediening, maken het één van de best presterende bindingstypen die er zijn. Overigens is ook de veerkracht van de binding per pedaalzijde instelbaar.

De Speciale 8 is verkrijgbaar in twee smaken verkrijgbaar: noir en orange, voor extra joie de vivre.

Bron: www.time-sport.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments