20 juni 2021: Bartje 200 – Inschrijving geopend

Sinds woensdag 3 februari is de inschrijving voor Bartje 200 geopend. Het is de zomerse en warme tegenhanger van de winterse Drenthe 200. Ook zo’n extreme marathon.

Als je goed luistert, hoor je de zomer in de hele verre verte al aan komen. Tijd om plannen te maken! En voor een offroad monstertocht van 200 kilometer kun je best alvast vroeg plannen en meer nog: trainen! Het evenement profileert zich als een mountainbiketocht, maar je kunt hem absoluut ook proberen te rijden op je cyclocrosser of gravelbike. Het is maar net hoeveel je wil afzien. Want één ding is zeker: afzien zul je!

Nog enkele plekken vrij

De editie vorig jaar ging vanwege corona niet door. Veel deelnemers van de vorige editie hebben hun inschrijving dan ook verschoven naar dit jaar. Er zijn echter nog een aantal startplekken!

In totaal verwacht de organisatie zo’n 1.700 deelnemers. 300 daarvan doen mee aan het wedstrijdklassement. Dat wedstrijdklassement zit al vol. Je kan dus alleen nog mee doen als cyclosportieveling.

Net als andere jaren is de startplaats Landal Het Land van Bartje in het Drenthse Ees. De route loopt grofweg  via Emmen, Exloo, Borger, Gieten, Anloo en Zuidlaren. En daarbij worden de bossen, heidevelden en andere natuurgebieden die het gebied rijk is, aangedaan. De organisatie gaat er prat op dat er veel singletracks in de route zitten.

Inschrijven

Sinds 3 februari 2021 is de inschrijving open voor de overgebleven cyclosportieve startplekken. Dat kost je € 52,50.

Om de pakweg 40 kilometer is er een Makro ‘foodpoint’ met eten, drinken en ondersteunend materiaal. Dit is allemaal in de prijs inbegrepen.

Coronaregeling

Mocht vanwege het coronavirus de tocht alsnog niet doorgaan, dan biedt de organisatie je twee opties:

  • Inschrijfgeld terug minus € 12,50 voor gemaakte kosten. Dus restitutie van € 40,- (hiervoor krijgt deelnemer 30 dagen de tijd na afgelasting);
  • Deelname kostenloos doorschuiven naar editie 2022 (automatisch, wanneer geen restitutie is aangevraagd).

Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op: www.bartje200.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments