20 november 2022: Dutch Masters of MTB ultramarathon

100 of 200 km afzien op de Sallandse Heuvelrug

Mountainbiken is voor velen een combinatie van genieten en afzien. Hoe de verdeling daar tussen is, is per persoon anders en zal niet zelden tijdens de rit nog veranderen. Zeker wanneer je voor een epische uitdaging als de Dutch Masters of MTB gaat. Op 20 november 2022 kun je zelf de balans tussen genieten en afzien weer eens goed opmaken bij deze ultramarathon van 100 of 200 km in Overijssel, over onder meer de Sallandse Heuvelrug.

Met een geheel vernieuwde route organiseert Wielerclub SaMo, bekend van Sallands Mooiste, de Dutch Masters of MTB 2022. En dit is de vijfde maal, dus een jubileum!. Dit jaar kan je in drie klasses rijden. De solisten kiezen voor 200 km. Rij je op een e-mountainbike, dan kun je meedoen in de e-bike-klasse waarbij je 100 km aflegt. tot slot is er de duo-optie die de 200 km opdeelt in 2x 100 km. De start is bij de manage in Haarle, waarbij de solorijders na hun eerste 100 km dóór de manage rijden om aan hun tweede 100 km te beginnen. E-bikers finishen ín de manage en de duoteams geven hier het spreekwoordelijke stokje door.

De start van de Dutch Masters of MTB 2022 vindt plaats om 6:30 uur en omdat we inmiddels voorbij de sluitingsperiode van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug zitten, zullen de singletracks van die route dan ook deel uitmaken van deze ultramarathon. Rij je de volledige 200 km dan zul je ook 1.700 hoogtemeters maken. Nee, niemand zei dat de Dutch Masters of MTB een gemakkelijke tocht zal zijn. En aangezien de herfst al volop in gang is op 20 november, kunnen de weersomstandigheden de epische tocht zowaar nóg epischer maken. Er geldt bovendien een tijdslimiet van 16 uur.

Dutch Masters of MTB – Amanda Willemse

En dat lachen ná zo’n lange tocht kan, bewijst Amanda Willemse, de winnares in 2017, 2019 en 2021.

Dutch Masters of MTB: Inschrijven kan nog steeds

Inschrijven kan nog altijd. Om deel te nemen aan de 200 km lange solo-versie van de Dutch Masters of MTB betaal je € 60. De 100 km lange e-bike-tocht kost € 35. Doe je samen met een partner mee aan de 100-100 km duotocht, dan betaal je € 60 per duo. Deze prijzen zijn exclusief een NTFU dagverzekering. Wil je wél een NTFU dagverzekering dan betaal je € 3,50 per persoon extra. Met deze verzekering ben je tijdens deze tocht verzekerd tegen schade aan je fiets tot een maximum bedrag van € 750,-.

Kijk voor meer info en inschrijfmogelijkheden op: www.dutchmastersofmtb.nl

Dutch Masters of MTB 2022 – Mountainbike marathon

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments