Vrijdag 5 t/m zondag 7 augustus: World cup Mont Sainte Anne, Canada

Crosscountry- en downhillwereldbeker

De modder van de crosscountry- en downhillwereldbekerwedstrijden van afgelopen weekend in Snowshoe, Amerika, zit bij menigeen nog tussen de tanden. Maar echt veel tijd om die modder te verwijderen of om bij te komen is er niet. Want dit weekend kan iedereen weer aan de bak in het Canadese Mont-Sainte-Anne voor het volgende dubbelevenement van het 2022-wereldbekerseizoen. Op vrijdagavond is er de short track (XCC). Zaterdag volgen de downhillwedstrijden en het weekend wordt zondag afgesloten met de crosscountry (XCO). Uiteraard geven we je het volledige uitzendschema en kijken even terug naar afgelopen weekend en werpen alvast een blik op de parcoursen van dit weekend.

World Cup Mountainbike 2022 – Wereldbeker mtb – Mont Sainte Anne, Canada

De wereldbeker mountainbike komt al sinds 1991 met enige regelmaat voorbij in Mont-Sainte-Anne. Dit is een legendarisch skigebied net buiten Quebec aan de oostkust van Canada. De locatie is inmiddels een echte klassieker. Over de parcoursen is dat lastiger te zeggen omdat die elke editie anders zijn. Eén ding is zeker: spannend is het er eigenlijk altijd. En net als in Snowshoe vorig weekend, is er alles behalve bestendig weer voorspeld.

Mont-Sainte-Anne is de laatste stop vóór de wereldkampioenschappen die eind deze maand van 24 tot en met 28 augustus plaats vinden in Les Gets, Frankrijk. Een week later staat al weer de laatste manche in de wereldbeker mountainbike op de kalender. De finale van de world cup mountainbike wordt verreden in Val di Sole, Italië.

Terugblik World Cup downhill, Snowshoe

Terugblik World Cup crosscountry, Snowshoe

Parcours preview World Cup Downhill Mont-Sainte-Anne

Niet Laurie Greenland, maar door Canadees Jackson Goldstone laat alvast het downhillparcours aan je zien, zoals dat er nu bij ligt. Met daarbij iets minder van de ‘motorway’, de befaamde brede strook waar snelheden tot wel 70 km/u gehaald werden. In plaats daarvan is er een behoorlijk uitdagend stuk aangelegd. Enfin, kijk zelf maar:

Parcours preview World Cup Crosscountry

De crossscountryparcours-inspectie wordt je weer aangeboden door het Canadese On The Edge (OTE) Pivot Cycles team:

Livestreams wereldbeker downhill en crosscountry: Mont-Sainte-Anne, Canada

De world cup crosscountry- en downhillwedstrijden van de heren en dames elite worden door Redbull via livestreams uitgezonden. Dat begint op vrijdag 5 augustus met de XCC (Short Track). Op zaterdag 6 augustus kun je vervolgens de downhillwedstrijden bekijken. Op zondag 7 augustus worden, tot slot, de crosscountry (XCO) wedstrijden verreden. Canada ligt aan de andere kant van de oceaan in een andere tijdszone. Dus de wedstrijden en dus daarmee de live-uitzendingen vinden op andere tijdstippen plaats dan je gewend bent!

Al deze wedstrijden zijn te volgen via Redbull.tv.

Redbull Livestreams – World Cup mountainbike

Uitzendschema

Vrijdag 5 augustus 2022

23:20 uur – Short Track finales (XCC), Elite Dames en Heren

Zaterdag 6 augustus 2022

18:25 uur – Downhill finale (DHI) Elite Dames
19:45 uur – Downhill finale (DHI) Elite Heren

Zondag 7 augustus 2022

18:00 uur – Crosscountry (XCO) Elite Dames
20:30 uur – Crosscountry (XCO) Elite Heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments