22 oktober: Nederlands Kampioenschap Gravel 2022

Tweede keer het NK Gravel, tweede keer in Epe

Vorig jaar vond net buiten Epe het eerst het NK Gravel plaats. Met een rondje van 7,5 km had het volgens critici meer weg van een criterium, maar dat weerhield velen er toch niet van om van dit eerste Nederlands Kampioenschap Gravel te proeven. Voor de organisatie waren er na die eerste editie ook genoeg redenen om in 2022 wederom het NK Gravel te organiseren. Het tweede NK Gravel vindt op 22 oktober dan ook plaats rondom Epe en je kunt je nog altijd inschrijven. Ook zijn er twee gps-routes uitgezet voor gravelbikers die géén rugnummer willen opspelden.

Nederlands Kampioenschap Gravel – NK Gravel 2022

In het afgelopen voorjaar zag de NL Gravel Series het levenslicht. Dit volgende nadat er in 2021 onder aanvoering van de KNWU voor het eerst een Nederlands Kampioenschap Gravel plaats vond in Epe. Want ook al houdt het concept van ‘gravelracen’ de gemoederen volop bezig; dát er wedstrijden gereden kunnen worden op gravelbikes, blijkt bij voldoende bikers in Nederland tractie te vinden. Onderdeel van die nieuwe NL Gravel Series is ook een tweede NK Gravel. Op 22 oktober vindt het Nederlands Kampioenschap Gravel 2022 plaats; wederom in Epe.

NK Gravel 2022 op nieuw parcours

Het rondje van het NK Gravel 2022 is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Nee, het is nog steeds geen wedstrijd in lijn; dat is organisatorisch gewoon nog te complex. Er is een ronde uitgezet van 10,5 km dat op 1,5 km na volledig onverhard is. Het gehele parcours zal verkeersvrij zijn en doordat het (nog steeds) een relatief compact ronde betreft, is de strijd ook goed te volgen door toeschouwers.

De heren starten om 11:00 uur, de dames vertrekken 5 minuten later. De heren rijden minimaal 3 uur en 15 minuten, wat neer komt op circa 120 km. De dames rijden een stuk korter. Voor hen is de wedstrijd 2 uur lang, want ongeveer 70 km gravelen inhoudt.

Inschrijfmogelijkheden mét en zonder KNWU-wedstrijdlicentie

Iedereen kan meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Gravel 2022; je hoeft dus niet in het bezit te zijn van een KNWU-wedstrijdlicentie. Wel is het zo dat je als funklasser niet meedingt naar het Rood-Wit-Blauw. Om als funklasser deel te nemen dien je je wel in te schrijven bij de KNWU voor een daglicentie.

Toertocht(en) en publiek

Naast de officiële titelstrijd kun je tijdens dit NK Gravel 2022 óók als avontuurlijke gravelbiker aan de bak. Er zijn twee gravelroutes van 35 kilometer uitgezet die je op basis van een gps-file rijdt. Beide gravelroutes starten en eindigen op het inschrijfterrein dat naast de start en finish ligt. Op dit terrein vind je ook diverse standjes van onder meer Shimano, Vittoria en een afspuitplek van Cyclon. En terwijl je de nationale titelstrijd gadeslaat, kun je je tegoed aan koffie en pannenkoeken van Rick Flens. Om de gps-gravelroute(s) te rijden dien je je ook in te schrijven. Dit kost € 10,00, waarbij je beide routes per email toegestuurd krijgt.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.nlgravelseries.nl

Nederlands Kampioenschap Gravel 2021

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Marcel wILLEMSEN
Marcel wILLEMSEN
1 maand geleden

volgent jaar MVDP aan de start zou heel gaaf zijn zou zeggen ga hem uit nodigen .mvg de Bamboo TT cyclist Marcel willemsen
Had graag mee gedaan maar zag dat de inschrijving vol was ,is er nog mogenlijkheid om een dag inschrijving de doen ??