Video | Ridgeline II – The return – Gee Atherton

Nazomerse zon en een ridgline in Wales

Tijdens het schieten van zijn film ‘The Knive Edge’ maakte Gee Atherton bijna letterlijk een doodsmak. Hij brak zowat alles in z’n lichaam. Geestelijk had de horrorcrash ook flink veel impact. Ruim een jaar revalidatie verder stond-ie aan de start van de Hardline; het extreme downhill-evenement georganiseerd door broer Dan op in de eigen achtertuin. Kort daarvoor reed Gee de Ridgeline II om zijn terugkomst nog meer glans te geven.
Gee Atherton – The New Ridgeline

Succesvol worden bij het downhillen doe je niet door alleen over mooi aangeharkte paadjes te rijden. Gee Atherton is meervoudig nationaal kampioen, won meerdere keren de Wereldbeker, werd in 2008 en 2014 Wereldkampioen downhill en rijdt altijd op de limiet van wat mens en machine kunnen. Wanneer hij niet tussen wedstrijdlinten rijdt, zoekt-ie uitdaging. Onder meer in de eigen achtertuin in Wales. En daar ligt genoeg intimiderend spul. Als onderdeel van zijn ‘Big Mountain’-project reed-ie zelf aangelegde trails voor video’s als ‘The Ridgeline’ en de ‘Slate Line’.

Tijdens het filmen van de ‘The Knife Edge’ in juni 2021 sneedt het mes hem aan de scherpste kant. Hij kwam ten val en moest per helicopter naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar zelfs gevreesd werd voor zijn leven. Hij brak veel. Heel veel. Ook mentaal was de klap groot, des te meer omdat het nog maar de vraag was hoe-ie uit de situatie zou komen en of hij ooit nog zou kunnen biken.

Foto: Dan Griffiths

De terugkeer: The New Ridgeline

Haast als een mirakel rijdt hij weer. En hoe! 15 maanden na zijn horrorcrash nam-ie weer deel aan de Redbull Hardline. Het downhillfeestje voor genodigden in de achtertuin van z’n familie. Kort daarvoor reed Gee ‘The New Ridgeline’. Een lijn die hij in 2021 vóór zijn crash zelf aanlegde over de rug van een afgelegen berg in Wales.

Het hele verhaal over zijn revalidatieproces lees je hier: www.redbull.com/gb-en/gee-atherton-the-ridgeline-comeback

Geplaatst in Specials.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments