24 juni – 1 juli 2022 | Dutch Divide Week: Bikepacking van Noord naar Zuid

1.000 kilometer dwars door Nederland

In één week tijd van rechtsboven naar linksonder in Nederland. Op de fiets. Met een tentje. Dat is de Dutch Divide, ontwikkeld door routebouwer Marc Dirkx. Vorig jaar maakten we al eens kennis met zijn offroad bikepacking-route dwars door Nederland. De route is het hele (…) jaar te rijden in net zoveel etappes als je wilt. Maar van vrijdag 24 juni tot en met vrijdag 1 juli organiseert Marc de ‘Dutch Divide Week’, waarbij je de route in 7 etappes in één week rijdt.

Dutch Divide Week 2022

Dutch Divide: 1.000 km bikepacking dwars door Nederland

De Dutch Divide is een bikepackingroute die je vanaf de meest noordelijke grens met Duitsland naar de meest westelijke grens met België brengt. Marc Dirkx ontwikkelde de route met de ambitie om zoveel mogelijk offroad-kilometers in Nederland te maken. De Dutch Divide-route begint in Nieuwe Statenzijl en brengt je door 8 provincies, om vervolgens 1.000 kilometer verderop bij Retranchement te eindigen. Je doet daarbij alles aan, van brede zandpaden tot slingerende mountainbikeroutes. In totaal is ruim 60% van de route onverhard en is 20% zelfs singletrack.

Overzichtskaart Dutch Divide Bikepacking route - Marc Dirkx

Géén wedstrijd

Je rijdt de route via je gps-apparaat. Dat betekent dat de route in principe het hele jaar door te rijden is. Maar het idee van de Dutch Divide Week is dat je in elk geval start en finisht met een aantal gelijkgestemden. Organisator Marc benadrukt dat het zéker geen wedstrijd is. Er wordt dan ook niet gecontroleerd of je de hele route gevolgd hebt, je hulp van buitenaf krijgt, foetelt met een motortje, je elke dag in een hotel slaapt en ook niet of je vriend(in) je elke avond een massage geeft.

Dutch Divide Bikepacking – Amerongen

Vorig jaar deed Marc zelf verslag van zijn epische offroad bikepacking-tocht dwars door Nederland, waarbij hij met gelijkgestemden de over zeven dagetappes verdeelde route reed.

Niettemin staat het concept van de Dutch Divide Week wel voor een zelfvoorzienende bikepacking-trip die uitdagend, afwisselend en zeer zeker vermoeiend is. Het deelnemen aan de Dutch Divide Week van 24 juni tot en met 1 juli is gratis. Wel biedt Marc een pakket van € 35,- aan, met onder meer een overnachting op de camping bij het vertrekpunt in Oost-Groningen, een vignet voor de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug en een Dutch Divide Patch, die je uiteraard pas krijgt ná de finish in Retranchement.

Kijk voor meer informatie op: baobab-bikes.nl en de flyer (PDF)

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments