30 april 2023: UCI Gravel World Series in Valkenburg

Vorig jaar introduceerde de UCI de Gravel World Series, met 12 wedstrijden verspreid over heel de wereld. In 2023 krijgt deze wedstrijdreeks een vervolg met maar liefst 18 wedstrijden. En terwijl het nieuws dat de mountainbike wereldbeker in 2023 alsnog voorbij gaat aan Valkenburg nog amper is geland, komt Valkenburg nu gelukkig positief in het nieuws. Want op zondag 30 april 2023 vindt er in de Zuid-Limburgse namelijk een manche plaats van de UCI Gravel World Series 2023.

2023 UCI Gravel World Series – 30 april Valkenburg

Vorig jaar kondigde de UCI de Gravel World Series aan. Een serie gravelraces waaraan zowel professionele fietsers als amateurs mee kunnen doen. Met diverse wedstrijden over de hele wereld moet het een échte ‘World Series’ zijn, waarbij de beste 25% van de racers om zich kwalificeren voor deelname aan het Wereldkampioenschap Gravel dat ook in 2023 in Italië plaatsvindt. Men hoeft echter beslist niet aan alle wedstrijden wereldwijd deel te nemen. En dat is maar goed ook, want voor 2023 staan er gravelwedstrijden in zowel Europa, Noord-Amerika, Zuid-Afrika én Australië op de kalender.

UCI Gravel World Series 2023

In 2023 telt de kalender van UCI Gravel World Series maar liefst 18 gravelraces, verspreidt over de hele wereld.

UCI Gravel World Series óók in Valkenburg

Het merendeel van de UCI Gravel World Series 2023 speelt zich af in Europa. En op 30 april is het al de beurt aan Valkenburg. Hiervoor sluit de UCI aan bij de organisatie van de Gravel Fondo Limburg. De start en finish is bij het Shimano Experience Center.

Profs, amateurs en liefhebbers starten samen per leeftijdscategorie in een gravelrace over 115 of 85 kilometer. Finish je – ongeacht je categorie – bij de beste 25 procent, dan kwalificeer je je voor het voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel en mag je jouw land vertegenwoordigen op het hoogst mogelijke mondiale gravelniveau!

UCI Gravel World Series - Gravelwedstrijd 30 april Valkenburg

UCI Gravel World Series - Gravelrace 30 april Valkenburg

Het parcours

Zuid-Limburg is dankzij zijn talloze heuvels een wielerwalhalla. Het is dan ook precies dit heuvellandschap dat een mooi decor is voor de gravelwedstrijden over 85 en 115 kilometer. De deelnemers aan de gravelrace over 115 kilometer leggen drie rondes af, terwijl de gravelbikers die meedoen met wedstrijd over 85 kilometer al na twee omlopen finishen bij het Shimano Experience Center.

Ook náást het parcours is er volop te beleven. Zo wordt het buitenterrein rondom Shimano Experience Center ingericht als een soort festival. Hier vinden onder andere podiumpresentatie van de profs voor de start plaats, maar ook een entertainmentprogramma voor bezoekers.

Gravelwedstrijd voor profs en liefhebbers

De gravelwedstrijd in Valkenburg is open voor elke gravelbiker. Dus als amateur/liefhebber kun je gewoon deelnemen en sta je aan de start naast professionele bikers. Ben je als liefhebber niet in het bezit van een KWNU- of UCI-wedstrijdlicentie, dan kun je deelnemen via een daglicentie. Inschrijven kan vanaf januari 2023 en de kosten voor de eerste eerste early bird-tickets bedragen 55 euro.

Iedere deelnemer krijgt de een volledige ‘gravel race experience’ met een tijdsregistratie, service en wedstrijdbegeleiding zoals bij professionele wielerwedstrijden. Het starten gaat via zogehete startblokken, waarbij er gestart wordt in leeftijdscategorieën.

Heb je interesse in het deelnemen? Ga nu dan al naar de website www.gravelfondolimburg.nl en schrijf je in voor de maillijst om zeker te weten dat je als eerste wordt geïnformeerd bij de opening van registratie.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments