30 september – 2 oktober | Grinduro Eifel: Gravel meets enduro

Can you grind bro?

Voor velen grijpt gravelen terug naar de dagen dat het leven simpeler was. Zoals in de eerste dagen van het mountainbiken. Gewoon op pad, elkaar wat uitdagen en aan het einde van de rit neerploffen bij een haardvuur. En voor de drank geldt hetzelfde als voor de verhalen: hoe sterker, hoe beter. Gravel-evenementen zijn er inmiddels te kust en te keur. Sinds 2015 bestaat er zoiets als de Grinduro: een combinatie van mountainbike-enduro en gravelbiking. Komende herfst vind er een Grinduro plaats in de Duitse Eifel. En jij kan meedoen.
Grinduro Eifel – Gravel meets enduro

Grinduro: Gravel meets enduro?

Dat gravelbiking voor veel mensen heel veel verschillende dingen kan betekenen, blijkt maar weer uit de Grinduro. In 2015 begon dit evenement, opgezet door Giro Sport Design in Californië, als een gravelbike-evenement waarbij het feest er rondom net zo belangrijk is als de gravelritten zelf.

Het competitieve aspect van Grinduro is simpel gestelt een combinatie van gravelbiking en mountainbike-enduro. Het is een graveltoertocht met wedstrijdelementen waarbij je een lange lus rijdt over wegen, paden en alles daar tussenin, met daarin opgenomen diverse secties die je tegen de klok rijdt. Je totale tijd is dus niet die van de hele lus, maar van de individuele getimede secties. Precies zoals bij een mountainbike-enduro dus. Secties zijn gemiddeld zo vijf tot zeven minuten lang en variëren in moeilijkheidsgraad, waarbij het nadrukkelijk een gravel- en géén mountainbike-evenement is.

Buiten de tocht/wedstrijd om bevind je je vooral in een festivalsfeer, aldus de organisatie. Daarbij staan goed eten, goede sfeer en goede muziek centraal. Oh… en kamperen.

Grinduro Eifel – Gravel meets enduro

Grinduro Eifel – Gravel meets enduro

Grinduro Eifel – Gravel meets enduro

Grinduro gravelevenement Duitse Eifel

De Grinduro is een serie van gravelevenementen met edities in Californië, Pennsylvanië, Wales, Australië en dit jaar dus ook in Duitsland. Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober vind het Grinduro-festijn plaats op gravel in de Duitse Eifel. Daarmee is het een uitermate geschikt gravel-evenement voor deelnemers uit Duitsland, België en Nederland.

De inschrijving voor de Duitse editie van Grinduro is inmiddels geopend. Deelname kost € 199,- voor 2 overnachtingen en 3 dagen fietsen in festivalsferen. Deze prijs is inclusief ontbijt, lunch en diner op zaterdag. Upgrades voor campers of een grotere plek voor een pop-up-tent zijn ook mogelijk.

Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden voor het Grinduro gravelevenement in de Eifel op: www.grinduro.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments