4 – 5 mei: DHI World Cup Fort William – TV- en livestream-overzicht

Downhill wereldbeker 2024 trapt af in Schotland met Aaron Gwin als co-commentator

Met inmiddels twee rondes van het crosscountry wereldbekerseizoen 2024 achter de rug, staat het downhillseizoen nog maar net in de startblokken. En komend weekend, zaterdag 4 en zondag 5 mei vindt de eerste world cup downhill van 2024 plaats in het iconische Schotse Fort William. We kijken alvast even vooruit en we geven je een overzicht van alle livestream en tv-uitzendingen van de UCI World Cup in Fort William.

Whoop UCI World Cup Mountainbike 2024 – Wereldbeker downhill Fort William Livestream en tv uitzendingen

4 en 5 mei: World Cup Downhill in Fort William, Schotland

Met inmiddels diverse kleinere cups verspreid over de hele wereld, is ook het downhillwedstrijdseizoen op gang gekomen. Maar terwijl de crosscountry wereldbeker 2024 z’n aftrap al had met twee rondes kort achter elkaar in Brazilië, moet de wereldbeker downhill nog beginnen. Het startschot daarvoor staat gepland op zaterdag 4 mei in Fort William.

Sinds 2003 staat de wereldbeker in het Schotse Fort William met regelmaat op de kalender van de UCI World Cup Mountainbike en is inmiddels een icoon geworden. Zelden was een wedstrijd in het land van midges, haggis, regen en kilts saai.  Het parcours op de flanken van de Ben Nevis is snel, ruig en vaak door de weersomstandigheden erg tricky. Is het niet glad van de vele regen, dan speelt de wind wel een flinke rol.

Parcourspreview

Voor deze eerste ronde van de Whoop UCI World Cup Downhill 2024 is het 2,8 kilometer lange parcours in Fort William op een aantal punten weer aangepast. De weersvoorspellingen zijn – zéker voor Schotland – best aardig. Temperaturen rond de 20 graden (beneden in het dal), maar een regenbui is zeker op zondag tijdens de finale wedstrijden voor de Elite Dames en Heren niet uit te sluiten. Tja, het blijft nu eenmaal Schotland. Regen of zonneschijn; zoals al gezegd levert Fort William zelden saaie wedstrijden op. En dat zal dit keer niet anders zijn, met weer wat nieuwe uitdagingen op het parcours. Adam Brayton nam eerder deze week alvast een (zeer uitgebreide) kijk en doet verslag:

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen Wereldbeker Mountainbike DHI Fort William

Sinds 2023 is het volgen van de wereldbeker mountainbike minder gemakkelijk geworden. Althans, een betaalmuur werpt toch een drempel op. En als je alles live én zonder onderbreking wilt bekijken, dan ontkom je in Nederland niet aan een abonnement van Eurosport of Discovery+. Belgische kijkers kunnen terecht bij de Eurosport-kanalen. Eurosport zendt in Nederland ook een selectie van de wedstrijden en omkadering uit via z’n publiek beschikbare televisiekanaal. Helaas gaat dat dit keer niet op voor de wereldbeker downhill in Fort William. De aandacht op de reguliere televisie gaat vooral uit nu naar diverse wegwedstrijden.

De Junior categorie en Elite semi-finals waren vorig seizoen gratis beschikbaar via livestream op YouTube en de website van UCI Mountain Bike World Series. Het is helaas een tikkeltje onduidelijk of dat dit seizoen óók het geval is.

Aaron Gwin schuift aan bij Ric McLaughlin in de commentaarcabine voor het Engelstalige commentaar. Gwin, nog altijd herstellende van een elleboogblessure is dit volledige WHOOP UCI Mountain Bike World Series downhillseizoen 2024 ‘DHI Ambassador’. Hij hoopt met z’n kennis kijkers meer inzicht te kunnen geven over hoe deelnemers zich een ‘weg banen’ naar beneden.

Hieronder vind je een volledig overzicht van alle uitzendingen die er zéker zijn van deze UCI Mountain Bike World Cup Downhill 2024 in Fort William, Schotland.

Uitzendschema

Zondag 5 mei 2024

Eurosport, Discovery+ & Youtube (livestream)
12:25 uur – Downhill World Cup (DHI) – Junioren Vrouwen
13:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Junioren Mannen

Eurosport, Discovery+ (livestream)
13:45 uur – Start live uitzending met uitgebreide omkadering
14:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Vrouwen
14:55 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Mannen

UCI Mountainbike wereldbeker kalender 2024 – World Cup MTB

Bron en meer info: ucimtbworldseries.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments