7 oktober: Take A Kid Mountainbike Day – Wild Dukes Bikepark Wageningen

Wacht nog maar even met de aanschaf van die VR bril voor je kind(eren)! Misschien vinden ze het leuker om in het echt te ‘stunten’… Op een fiets welteverstaan.

Op 7 oktober organiseert de IMBA wereldwijd de ‘Take A Kid Mountain Bike Day’ om onze jeugd in contact te brengen met de mountainbike sport.

In Nederland doet het Wild Dukes Bikepark in Wageningen mee en opent haar deuren van 14:00 uur tot 17:00 uur voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 16 jaar. Ze kunnen er dan onder begeleiding van ervaren bikers kennis maken met het rijden in een bikepark waar het vooral op skills aan komt. Er wordt uiteraard rekening gehouden met het leeftijdsverschil en verschil in ervaring. Zo zijn er naast sprongen en smalle houten constructies – waar balans de sleutel is – ook voldoende lijnen in het bikepark aanwezig voor de aller jongsten met loopfietsen.

Uiteraard is een valhelm verplicht. Heb je die niet, dan zijn er enkele helmen te leen. Er zullen ook enkele leenfietsen beschikbaar zijn. De toegang is gratis. Het bikepark is gelegen aan de Bosrandweg 30 te Wageningen.

Dus kinderen: Even stoppen met galbakken in GTA en samen met pa en ma de fiets op! Nou ja, niet helemaal… maar laat je ouders maar eens zien wat je nog meer kunt dan alleen digitaal stunten. Lekker buiten spelen met een fiets op een unieke plek.

Ben je er geweest? Dat zouden we graag zien! Gebruik #velozine #takmbd in je social media post.

Bron: www.wilddukes.nl

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments