9 december: Montferland Nightride

Opnieuw op avontuur tijdens het avonduur met Natuurmonumenten

Vorig jaar verraste Natuurmonumenten velen met de mededeling dat ze een heuse Night ride organiseerden. Tijdens het Mountainbike Event Montferland in oktober kon je ‘s avonds bij hoge uitzondering legaal door het Bergherbos rijden. Destijds wierp Natuurmonumenten zich op als karretrekker bij het evenement om actief de toenadering te zoeken tot natuurgebruikers. Dat bleek te werken en dus krijgt het initiatief een vervolg!

Op zaterdag 9 december organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Specialized en de vrijwilligers van de Wielerclub de Pedaleur de Montferland Nightride.

De rit is een benefiettocht voor de lokale natuur. Inschrijven kost je €22,50, waarvan €15 rechtstreeks besteed worden aan het onderhoud en ontwikkeling van het gebied. Leden van Natuurmonumenten krijgen betalen €5 minder.

Programma

Het Europese hoofdkantoor van Specialized is de uitvalsbasis van de tocht. Je kan daar al om 15:00 uur terecht voor een rondleiding door het kantoor, de showroom en werkplaats. Er zijn diverse workshops voor kinderen en de boswachters zijn ter plaatse om je te informeren over de routes in de gebieden van Natuurmonumenten. Vanaf 17:00 uur kun je op pad voor de Nightride die zo’n 30 kilometer bedraagt. Je rijdt hierbij over de Montferland MTB route, waarvoor je in het bezit moet zijn van het MTB vignet van Natuurmonumenten. Er is plek voor 500 deelnemers; inschrijven kan online en op de dag zelf tot 16:30 uur.

Meer informatie, het volledige programma en de inschrijfmogelijkheden vind je via: www.natuurmonumenten.nl/mtb-event

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments