9th Wave Cycling distributeur voor Open Cycle in Nederland

Working hard to stay small, toch op weg naar total global domination?

Pakweg 8 jaar geleden stapten Gerard Vroomen en Andy Kessler samen in een bootje dat ‘Open Cycle’ heet. De twee industrieveteranen kwamen met slechts één frame op de markt. De Hardtail O-1.0, ’s werelds eerste sub-900 grams hardtailframe.

Hoewel het motto nog altijd “working hard to stay small” is, bouwden ze gestaag aan een breder portfolio, waarbij hun U.P. een flinke push gaf aan de graveltrend met de mogelijkheid voor bredere banden. Rechtstreeks klantcontact was één van de speerpunten; beide heren zijn dan ook gemakkelijk te bereiken.

Niettemin is lokale vertegenwoordiging handig. En voor Nederland is dat nu 9th Wave Cycling.

Andy en Gerard Open Cycle

Andy en Gerard op het WI.DE (Winding Detours) gravelmonster, die ruimte biedt tot 2.4″ brede banden.

Open Cycle headtube toptube logo

Je kent 9th Wave Cycling (misschien) al van hun wielen. Als echte freaks zijn de mensen achter dat merk ook altijd op zoek naar de laatste snufjes en doordachte producten. Lichtgewicht producten hebben daarbij speciale aandacht, maar alleen wanneer dat zinvol én degelijk is. Open Cycle past in dat plaatje en zij nemen het Zwitserse merk nu op in hun portfolio. Via eens select dealernetwerk wil Open Cycle een stabiele basis op de Nederlandse markt krijgen, met lokale ondersteuning.

Open One hardtail

De opvolger van de O-1.0 hardtail is de One+. Die kan met zowel 29er XC banden als 27.5+ semi-fat banden uit de voeten.

Open Unbeathen Path

De U.P. (Unbeaten Path) die hielp het merk wereldwijd breed op de kaart te zetten.

Het Open programma bestaat inmiddels uit 4 modellen. De ‘originele’ Hardtail is opgevolgd door de One+, een XC hardtail die enorm veelzijdig is. Veelzijdigheid is óók de sleutelwoord voor de U.P. gravelbike, de lichtere U.P.P.E.R. en de WI.DE gravelbikes, waarbij die laatste banden tot 2.4” breed aankan. Dat is zodoende een pletwals met een dropbar. Maar dan wel een hele lichte… Want naast veelzijdigheid is óók lichtgewicht één van de kernpunten van Open. Onlangs lanceerden Gerard en Andy ook nog een eerder ‘klassieke’ racefiets. De MIN.D (wat staat voor Minimalistic Design). Hoewel minder veelzijdig, is die fiets wel érg licht en comfortabel.

Open Mind

Bron: www.9thwave-cycling.com & www.opencycle.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments