Veiling ter ere van Niner Shooting Mountain Trail op de Veluwezoom

Opbrengsten van veiling Niner Jet 9 gaan naar trailonderhoud

Eind vorig jaar ging de vernieuwde route op de Veluwezoom open. De route kreeg een grondige update en bestaat nu uit een hoofdlus en diverse kleine, veelal meer technische lusjes.

Daar is nu nóg een lus van 2,5 kilometer bijgekomen. De ‘Niner Shooting Mountain trail’ heet ‘ie officieel. En om de opening te vieren, veilt sponsor Niner Bikes een Jet 9 ter waarde van € 2.999 via Marktplaats. De opbrengst is volledig bestemd voor het routeonderhoud!

Niner Jet 9 Alloy

De nieuwe lus wordt gekenmerkt door drop-offs, sprongen, houten elementen en 9 switchbacks. De ‘Niner Shooting Mountain trail’ werd in de voorbije periode aangelegd door het vrijwilligersnetwerk MTB Nationaalpark Veluwezoom in samenwerking met Natuurmonumenten. Het hout werd gefinancierd door Reerink Rijwielen en ook Niner Bikes gaf commitment.

Veluwezoom Niner Shooting Mountain Trail kaart

Phill Lucas, de Europees manager bij Niner Bikes licht toe:

“Ook al zijn een paar geliefde routestukken de laatste tijd buiten gebruik gesteld, vieren we de lancering van deze trailupgrade – naast de toekomstige verbeteringen waar aan gewerkt wordt. Onze morele en financiële steun heeft niet zozeer als doelstelling om een enkele trail te ondersteunen, maar willen we in het kader van ons #committedtodirt slogan, het werk van alle vrijwilligers van MTB Nationaalpark Veluwezoom bevorderen. Zij zetten zich keihard in om trails te bouwen voor MTB’ers van alle niveaus. Deze bijdrage zal dus ook toekomstige trailbuilding en features steunen .”

Switchbacks

Drop offs

Scherp

Omhoog harken

Bieden tot 28 juni!

Je kan tot 28 juni op Marktplaats bieden op de Niner Jet 9 alu, met een 2-Star afmontage. De 29er fully heeft 130 mm vooraan in de vorm van een Fox 34 Rhythm voorvork en 120 mm veerweg achter via Niner’s CVA veersysteem. De Jet 9 is verder voorzien van onder meer Sram NX Eagle 12-speed aandrijfcomponenten, RaceFace stuur en stuurpen en een Niner alu tubeless wielset.

Niner Jet 9 Alloy Marktplaats

Bron: www.ninerbikes.com

Geplaatst in Nieuws, Trails & Travel en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments