Acid Seatpost Carrier Beam: maak van je fiets een pakezel met modulaire drager

Acid, het onderdelenmerk van Cube, heeft een breed scala aan accessoires en voegt daar nu een modulair dragersysteem aan toe. Met de Acid Seatpost Carrier Beam kun je vrij eenvoudig nagenoeg elke fiets omtoveren tot pakezel. Met één klem monteer je de modulaire drager aan de zadelpen. De ‘carrier beam’ kan vervolgens met diverse dragers worden uitgerust.

Zelfs zonder alle specifiek toegespitste fietsen individueel te beoordelen, kun je stellen dat elke fiets extreem veelzijdig is. Van een sportapparaat tot vervoersoplossing en zelfs globetrotter. Of beter nog: een combinatie van meerdere aspecten. Zo kun je bijvoorbeeld ook prima op je mountainbike of gravelbike naar je werk. En zelfs als je veel mee hebt te nemen en géén drager op je fiets hebt of het je fiets zelfs geheel ontbreekt aan montagepunten, zijn er oplossingen. Zo heeft Acid nu de Seatpost Carrier Beam. Acid is het onderdelenmerk van fietsmerk Cube. En met de Seatpost Carrier Beam biedt het merk nu een modulair dragersysteem.

Cube Acid Seatpost Carrier Beam Side Rail modulaire drager

Acid Seatpost Carrier Beam: modulaire drager

Het Seatpost Carrier Beam-concept bestaat in de basis uit een stevige buis die je via een klem aan de zadelpen van je fiets monteert. Vervolgens kun je hier diverse dragers op en aan monteren. Zo is er een Side Rail waar je eenvoudig aan de zijkant fietstassen op kunt vastklikken. Daarnaast zijn er twee dragers die je bovenop de ‘beam’ monteert. De Spring Clamp heeft een verende klem om iets van bagage mee te zekeren. De Wing is een vlak plateau met opstaande zijkanten zoals een uh… vleugel. Nee, de marketingafdeling bij Cube heeft het zichzelf niet moeilijk gemaakt. De Side Rail kan daarbij dus modulair gebruikt worden in combinatie met de Spring Clamp of de Wing.

Cube Acid Seatpost Carrier Beam Side Rail modulaire drager

Aan de Side Rail kun je twee tassen vastklikken. In totaal kun je aan/op het modulaire dragersysteem 10 kilogram aan bagage kwijt.

Cube Acid Seatpost Carrier Beam Spring Clamp modulaire drager

De Spring Clamp biedt een authentieke klemveer om bagage bovenop vast te zetten.

De Wing lijkt ons iets praktischer dan de Spring Clamp. Het plateau heeft rondom sleuven om met riemen of elastieken je bagage vast te zetten. Overigens is de Seatpost Carrier Beam zelf voorzien van een montageplaat voor een achterlamp of reflector.

Het dragersysteem is modulair, dus je kunt zaken combineren. Hier zie je een combinatie van de Side Rail en Spring Clamp.

In totaal kan de Acid Seatpost Carrier Beam 10 kilogram dragen, ongeacht de samenstelling van de componenten. De onderdelen zijn voornamelijk van aluminium gemaakt en zwart gepoedercoat. Middels vulbussen is de Seatpost Carrier Beam rond nagenoeg alle (ronde) zadelpennen te monteren. De Side Rail is bovendien breed genoeg voor een forse mountainbikeband, dus ook op je mountainbike kun je zodoende bagage meenemen.

Prijzen

De Acid Seatpost Carrier Beam is in combinatie met de Spring Clamp te koop voor 39,95 euro. De combinatie met de Side Rail kost eveneens 39,95 euro. Een combinatie van beide koop je voor 59,95 euro. Heb je voldoende aan de Wing dan koop je een Seatpost Carrier Beam met dat plateau voor 29,95 euro. Acid zal op den duur de componenten ook los verkopen, zodat je zelf de combinaties kunt samenstellen of uitbreiden.

Meer info: cube.eu

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments