Alweer een winkel erbij: Cubestore Friesland geopend

Cube blijft winkels openen, nu weer in het Friese Oudehaske. Met de recente opening van Cubestore Zeeland staat het totale aantal Cubestores inmiddels op zes, want Nijmegen, Schimmert en Leersum gingen Middelburg voor. Met als grootste winkel nog steeds de oervestiging (sinds 2016) in het Zuid-Hollandse Vlaardingen.

Nu open: Cubestore Friesland in Oudehaske. Voor Friezen en anderen die deze winkel al kennen: ja, dit was voorheen het binnen en veelal ook buíten Friesland bekende Haico Bouma Fietsen en Schaatsen. De schaatsafdeling zit nu in Thialf.

Cubestore Friesland: zesde Cube-winkel in Nederland

Het is geen nieuwe trend, want ook merken als Specialized, Giant, Trek en KTM hebben in Nederland eigen winkels, met uitsluitend of voornamelijk een assortiment uit eigen keuken. Voordeel: bij deze zogenaamde brandstores kun je een veel groter assortiment zien dan bij reguliere fietswinkels, waar immers meerdere fietsmerken strijden om een plaats op de winkelvloer. Met de ombouw van Haico Bouma naar Cubestore Friesland, is er een zesde winkel toegevoegd aan de keten Cubestores die het Duitse fietsmerk over Nederland uitrolt. Nijmegen, het Limburgse Schimmert, Leersum en Middelburg gingen Oudehaske al voor. En de Cubestore aller Cubestores is natuurlijk nog steeds de winkel in het Zuid-Hollandse Vlaardingen.

Naast een groot assortiment van Cube, dat naast fietsen en e-bikes onder andere ook kleding, schoenen, helmen, zadels en tassen omvat, voeren de Cubestores bijvoorbeeld ook onderdelen van Shimano en Sram en banden van Schwalbe. Je kunt er dus ook je fiets laten onderhouden of repareren. En ook voor een professionele bikefit kun je er nog steeds terecht. Nog even voor fans van Haico Bouma: ook met de nieuwe naam op de gevel blijven Haico en z’n collega’s gewoon je vertrouwde aanspreekpunt.

Ben je glijder in plaats van rijder, dan moet je vanaf nu naar Thialf. Daar vind je de schaatswinkel van Haico Bouma. Voor skeelers blijft het adres voorlopig Oudehaske.

Cubestore Zeeland vind je op de Hasker Utgongen 7 in Oudehaske . Meer info op cubestores.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
J.Aret
J.Aret
1 maand geleden

Ik zoek een cubestore in Hilversum

Lars
Editor
Lars
1 maand geleden
Reply to  J.Aret

Hallo J.Aret.

hier vind je alle Cubestores: https://www.cubestores.nl/winkels

Groet, Lars

Piet
Piet
1 maand geleden

Geen interview met Cube?

Mark.
Mark.
1 maand geleden

Kunnen ze daar wel fietsen zonder levertijd van meer dan 1.5 jaar uitleveren.

Stock control
Stock control
1 maand geleden

Wat heb je aan extra winkels als je geen fietsen hebt om te leveren…..