Audi E-Bike… is dit de toekomst?

Zo ziet de toekomst op fietsgebied eruit als het aan het Duitse automerk met de 4 ringen ligt. Veel carbon, upside-down voorvork, electromotor/ondersteuning, weinig-spaaks wielen en een zadel waarop je niet kunt zitten. Dat zoiets vragen op roept, lijkt me logisch, immers hoeveel upside-down vorken kennen we die goed functioneren (afgezien van de legendarische Manitou Dorado) of hoeveel Spinergy wielen zien we nog rondrijden?

Toegegeven, met specificaties waarbij de fiets zonder zelf te trappen 50 km/h rijdt en met bijtrappen je zelfs 80km/h haalt, dat is best impressive! Zeker als je bedenkt dat de accu van de fiets een actieradius van 50 tot 70 kilometer heeft.

Dat de ‘fiets’ leuke features heeft, is echter zeker: zo rept Autoblog over een ‘wheelie-functie’ waarbij de fiets met zelf het voorwiel in de lucht kan houden door te balanseren met accelereren en remmen. Dan kun je tijdens je woon-werk ritje toch maar mooi met een wheelie en aan 50 km/h al die veel langzamer rijdende allochtone tieners op hun achterwiel voorbij knallen.

http://www.autoblog.nl/audi-e-bike-op-worthersee-2012

CJ

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
bonky
bonky
11 jaren geleden

Dat jullie iets niet kennen wil niet zeggen dat het niet bestaat.

Curnutt? Marzocchi Shiver? Maverick? Lefty? Showa?

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden
Reply to  bonky

Mja, maar in de regel is het a. minder stijf of zwaarder en b. lekgevoeliger dan een reguliere setup. Fox had recent toch nog een projectje lopen dat ook tot die conclusie kwam?

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden
Reply to  Matthijs

Dit is een German A: Flame, of niet? Best licht voor 130mm. Volgens mij kent CJ genoeg upside down vorken, maar ging het om het ‘niet goed functioneren’. Buiten de Lefty, wat een nogal speciale uitvoering is, is er geen enkele gemeengoed in de markt geworden.

bonky
bonky
11 jaren geleden
Reply to  JeroenK

Niet goed functioneren? Vertel dat aan Honda, wisten ze nog niet. (Vandaar dat Greg Minnaar destijds met Showa USD vorken rondreed).

shiverer
shiverer
11 jaren geleden

Er wordt ook gevraagd hoeveel we er kennen. In ieder geval 5, dus ;)

etienne
etienne
11 jaren geleden

Indrukwekkend qua ontwerp et cetera, maar toch krijg ik niet het idee dat dit een fiets is die zich thuis voelt op bosgrond.

bettes
bettes
11 jaren geleden

Julien vindt het alleraardigst… http://www.youtube-nocookie.com/watch?v=edmH0Zx57JY

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden
Reply to  bettes

Leuk filmpje. Geeft volgens mij het pijnpunt aan: ik heb em niet zien trappen om vooruit te gaan. Kortom: het is een lichte electrische motorfiets en dus geen fiets zonder toevoeging motor, en ook niet echt een e-bike. Trapondersteuning betekent hier vooral dat je em nog naar huis kan fietsen als je zonder peut staat. ;)

Dennis
Dennis
11 jaren geleden

Ik heb meer vertrouwen in de Smart e-bike eigenlijk. http://www.smart.nl/producten-ebike/12bfd2a1-2244-566e-ac98-c890cbee8d09 Deze Audi is gewoon een elektrisch brommertje.

Erik
Erik
11 jaren geleden

Ben eigenlijk wel benieuwd of de wet nog een beetje gaat wijzigen, zodat je ook met snellere e-bikes de weg op mag. Van mijn part met iets van een verzekering, zoals op snorfietsen.

Johan B.
Johan B.
11 jaren geleden

Misschien is dit inderdaad eerder een E-motorbike, maar zoals ook al in mijn andere reactie genoemd: de z.g. elektrische mountainbike noemt men geen “E-bike” maar een “E-mtb”. Een E-bike is gewoon een stads-of toerfiets, bike is op zijn engels gewoon “fiets”. Een E-MTB is een Elektrische Mountainbike of ook wel een E-Mountainbike genoemd, maar kortweg dus E-MTB.

Krzysztof
Krzysztof
4 jaren geleden

https://vazidaka.myshopify.com/products/audi-e-bike. Ik heb oplichters gevonden op fb met zo een advertentie