Bikepark Mook: het komt er dan toch écht

Of eigenlijk is-ie er al!

In 2013 berichtten we kort over een plan voor een bikepark in Mook, nabij Nijmegen. Middels een enquête werd mede de haalbaarheid van dat plan verder getoetst.

Helaas viel het project stil. Maar sinds de mountainbikeroutes in het gebied de voorbije jaren grondig worden opgewaardeerd, werd ook dit plan nieuw leven ingeblazen. De voorbije periode is hard gewerkt aan de aanleg van de eerste twee lijnen.

Om een derde lijn aan te kunnen leggen is een loterij opgezet met een dikke prijzenpot. Als hoofdprijs drie custom Specialized Enduro’s!

Bikepark Mook Overzichtskaart

De locatie is nog altijd dezelfde als in het originele plan in 2013: De Zandberg. Dit is een voormalige zandafgraving die nadien op het oude hoogteprofiel is teruggebracht doormiddel van het storten van vuil. Vanaf 2003 is het gebied weer opgenomen in de omliggende natuur, door herbeplanting.

De nieuw aangelegde mountainbikeroute van Mook ligt vrij dicht bij deze Zandberg. Als toevoeging aan die route is een extra lus aangelegd over de Zandberg. Dit is – volgens de kleurcodering van de NTFU – een blauwe lus met een paar technische features voor beginners. Denk aan kuipbochten, drops, tabletop sprongen en pumpsecties. Zogeheette chickenruns zijn er ook, zodat je in eigen tempo en naar eigen inzicht aan je skills kunt werken op enkele de features. Parallel is een rode track voorzien. Een heuse jumpline voor gevorderde bikers.

Let wel: Beide lijnen zijn officieel nog niet geopend. Een exacte openingsdatum is op dit moment ook nog niet bekend.

Bikepark Mook aerial overview

Aanleg Bikepark Mook

Dikke loterij om kosten voor derde lijn te dekken

De blauwe en rode lijn zijn inmiddels klaar. Deze zijn bekostigd door subsidies van de gemeente Mook en de provincie Limburg en sponsoren van binnen en buiten de fietsindustrie.

Er zijn echter óók ver gevorderde plannen voor een zwarte jumpline. Maar daarvoor is momenteel nog niet voldoende financiële onderbouwing. Daarom is een loterij opgezet met een dikke prijzenpot. Als hoofdprijs drie custom ‘Soil Searching’ Specialized Enduro’s, waarvan er maar 20 zijn geproduceerd! De loten zijn voor een bedrag van € 10,- tot € 30,- per direct aan te schaffen op www.bikepark-mook.nl. De loterij wordt mede mogelijk gemaakt door: Specialized, Shimano, Öhlins, Fox, Marzocchi en Magura. De trekking is uiterlijk 1 juni.

Bron & meer info: www.bikepark-mook.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments