28 maart: Opening mountainbikeroute(s) Rijk van Nijmegen

Na 7 maanden komt het einde in zicht, of eigenlijk: het begin. Het begin van een volledig nieuw routenetwerk in het Rijk van Nijmegen. Sinds augustus 2019 wordt er hard gewerkt om de oude, bestaande mountainbikeroutes in het gebied grondig aan te pakken én uit te breiden.

Inmiddels heeft de stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen de ambitie om op 28 maart twee van uit eindelijk vier routes officieel te openen.

Die twee routes zijn goed voor 35 km en 550 hm en maken deel uit van een plan van in totaal 70 km. Tot 15 maart kunnen de vrijwilligers nog doorwerken aan de voltooiing van de eerste twee routes. Daarna begint het broedseizoen en mag er niet meer met een minigraver gewerkt worden in het bos, maar alleen nog handmatig worden afgewerkt.

28 maart opening mountainbikeroute Rijk van Nijmegen

#trailrespect

De focus lag de voorbije periode – en tot 15 maart – op het grove werk met de mini-gravers. Daarna is er nog redelijk veel manueel werk te verzetten voor de afwerking van het geheel. Delen van de route zijn echter al wel te rijden. De stichting doet dan ook een beroep op mountainbikers om in deze natte periode de delen van de route die nog niet zijn afgewerkt over te slaan. Deze delen wateren nog niet goed af en er onstaan dan sporen. Het kost de vrijwilligers dan extra werk om dat weer op te lossen en dus meer tijd om de route volledig af te krijgen.

Help mee om de opening op 28 maart voor elkaar te krijgen

De stichting laat weten dat ze hard werken aan een overeenkomst met de twee terreineigenaren, om uiteindelijk op de 28ste maart een lintje door te kunnen knippen. Daar kun jij weinig bij helpen. Je kunt wél helpen de routes mee af te werken. Er wordt doorgaans op donderdag en zaterdag gewerkt tussen 9.00 en 12.30 uur. De werkzaamheden staan altijd onder begeleiding van ervaren routebouwers, waarbij je dus zelf óók zult leren waar je rekening mee moet houden bij de aanleg van een mountainbikeroute. De trots die je zult ervaren als je over een stuk rijdt waaraan je zelf hebt meegewerkt, is natuurlijk ongekend.

28 maart opening mountainbikeroute Rijk van Nijmegen

Details over de werkzaamheden, de verzamelplek(ken) en wanneer er gewerkt wordt, vind je op de website www.mtb-rijkvannijmegen.nl of op hun Facebookpagina. Daar kun je ook terecht om je aan te melden. Je bent niet verplicht je vooraf aan te melden wanneer je wilt komen helpen, maar het helpt de routebouwers wel enorm bij hun planning. Kun je niet op een donderdag of zaterdag, maar wil je wél werk verzetten, dan kun je contact opnemen met info@mtb-rijkvannijmegen.nl.

Op 15 maart zal het besluit genomen worden of de opening op 28 maart haalbaar gaat zijn.

Bron: www.mtb-rijkvannijmegen.nl

Geplaatst in Nieuws, Reizen en routes en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments