Dat bikepark, dat komt er!

… en dat is een stuk realistischer dan ‘die berg‘, maar daar moeten we, u en ik, jij en wij, wel bij helpen. Hoe? Simpel, door deze enquête in te vullen.

Deze enquête is een onderdeel van een haalbaarheidsonderzoek om vast te stellen wat de haalbaarheid is van een bikepark nabij Noord-Limburgse Mook. Zeg nu zelf: een bikepark in eigen land, wie wil dat nou niet?

Tegenstanders zijn voor de verandering dit keer nergens te bekennen. Staatsbosbeheer is enthousiast en de gemeente en provincie ook zodanig dat ze het vooronderzoek subsidiëren! Wat nou geen geld voor cultuur, sport en openbare inrichting? Wij vinden het uiteraard een puik idee. Initiatieven zoals Filthy Trails tonen aan dat je op een vergelijkbaar hoogteverschil trails kan bouwen waar laagland-bewoners graag heen komen om hun skills te verbeteren.

De initiatiefnemers hebben een uitgebreid plan met mogelijkheden voor fiets- en bescherminghuur, lift/shuttle service (!) en voldoende faciliteiten om er wedstrijden, trainingen en clinics te houden. Zelfs over een bikeshop bij het park wordt gesproken. Het is gelukkig geen ‘alles of niets’ aanpak. Wat daadwerkelijk gerealiseerd wordt, hangt in sterke mate af van het verwachte animo.

Dat een aantal bikers dit idee met open armen zullen ontvangen, staat wel vast, maar het gaat nu om hoeveel om een inschatting te maken van de commerciële levensvatbaarheid. Twijfel daarom niet en vul de enquête nu in!

De online enquête Bikepark Mook vind je HIER

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
10 jaren geleden

done

Dennis
Dennis
10 jaren geleden

Ik ook.

Lars TB
Lars TB
10 jaren geleden

Zou mooi zijn als ze ook een 15km hardcore XC rondje zouden aanleggen zoals in de UK… Blauw, rood en zwart niveau graag!

Mark
Editor
Mark
10 jaren geleden
Reply to  Lars TB

Daar sluit ik mij bij aan!

Matthijs
Matthijs
10 jaren geleden
Reply to  Mark

Ik ook! Een tof en moeilijk all mountain-achtig rondje schat ik zelf hoger dan allerhande lift-geassisteerde downhill lijnen. Papkindjes. ;)

lauw
lauw
3 jaren geleden

Leuk idee, maar dat idee van de liften vind ik wel een beetje overdreven. Zou mooi zijn als het bikepark voor en van iedereen is. Waar zowel de beginner als gevorderde rijder zich op zijn gemak voelt. Merk vaak in skateparken dat beginners daar vaak niet zoveel te zoeken hebben omdat de features veel te lastig zijn voor beginners.
Enquete in ieder geval ingevuld hoop dat het helpt. Wat worden we trouwens ongelooflijk verwend als MTB liefhebbers in de regio. Ongelooflijk hoe we verwend worden de laatste tijd met alle nieuwe routes en nu dit.

Sjaak Jakobs
Sjaak Jakobs
3 jaren geleden

Voor de liefhebbers:
https://youtu.be/aAp6imnbK2M