Binnenkort: Bike Park Rotterdam!

Biken en natuur samen ontwikkeld

Vorige week maandag, 3 februari, ging de eerste schop de grond in voor Bike Park Rotterdam. Aan het Bovenpolderpad in de wijk Overschie verrijst de komende weken een park dat over ongeveer anderhalve maand al bruikbaar zal zijn. De officiële opening vindt in het voorjaar plaats.

Op 3 februari sloegen wethouder Barbara Kathmann en initiatiefnemer Edwin van Viegen de eerste paal de grond in. Bron foto: www.facebook.com/BikeParkRotterdam

Met de totstandkoming komt een droom uit van initiatiefnemer Edwin van Viegen. Hij is al vijf jaar bezig om het plan rond te krijgen. Uiteindelijk kreeg hij groen licht en wist een halve ton op te halen, bijeengebracht door CityLab010, diverse fondsen en sponsoren. Het terrein, ingeklemd tussen twee spoorlijnen, lag al jaren ‘klaar om wat mee te doen’. Het heeft geen bouwbestemming en het ligt ook niet aan een drukke straat of naast woningen. Rondom het terrein wordt in samenwerking met de gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap en Natuurmonumenten ook een waterrijk mini-natuurgebied gecreëerd.

Het bikepark zelf krijgt een skills-sectie met northshores, drop-offs en schansen, een pumptrack en een singletrack van 1,6 kilometer. Het is daarmee geschikt voor jong en oud.

De komende weekenden wordt er hard gewerkt door vrijwilligers om het bikepark af te maken. Extra handen zijn altijd welkom.

Kijk voor de laatste updates, meer informatie en mogelijkheden om mee te helpen op de Facebookpagina op de website van het bikepark: www.bikeparkrotterdam.nl

Geplaatst in Nieuws, Reizen en routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments