Brooks Scape Collection — Stijvol bikepacken

Tassen voor op je bike moeten uiteraard uiterst functioneel zijn. Wil je ook nog dat het er chique uitziet, kun je bij Brooks terecht.

De beroemde fabrikant van leren zadels lanceert een uitgebreide collectie tassen: de Scape Collection.

De Scape Collection omvat tassen voor een stijlvolle, lange gravelrit…

Brook’s nieuwe Scape Collection bestaat uit 10 tassen. Van een compacte stuurtas tot een grote tas voor op een drager, maar ook alles daar — letterlijk — tussenin. Ze zijn gemaakt van slijtvast en dus duurzaam 660D polyester en PFC- en PVC-vrij nylon, waarbij het materiaal waterdicht is tot minimaal 50.000 waterkolom. Alle naden zijn lasergelast, waarmee ze niet alleen sterk maar óók waterdicht zijn. Ritsen zijn eveneens extra afgedicht en openingsflappen zijn zo vormgegeven en te sluiten dat de tassen gedurende lange tijd spatwaterdicht blijven. Alle tassen zijn voorzien van nylon verstevigingen, Hypalon klittenband, aluminium ‘hang- en sluitwerk’ en Klick Fix hardware voor diverse configuraties op/aan je bike alsook accessoires voor het koppelen van de tassen onderling.

… of voor een kortere rit in de buurt…

… of een tochtje rond de wereld.

Stuurtassen

In de Scape collectie heeft Brooks drie stuurtassen. De kleinste is de ‘Pouch’ van € 65,- en heeft een inhoud van 3 liter. Het is een cilindrisch vormgegeven stuurtas, die zijn vorm behoudt, ook als hij leeg is. Met een capaciteit van 10 tot 12 liter kun je in de ‘Compact Bag’ van € 120,- al beduidend meer meenemen. Die is daarmee ook uitermate geschikt voor forenzen of wat boodschappen. Dezelfde inhoud vind je bij de ‘Handlbar Roll’ van € 125,-. Deze is echter meer gericht op de bikepacker en is dankzij zijn op te rollen zijkanten flexibeler.

Binnen de Scape Collection zijn allerlei combinaties te maken. Zo is de Handlebar Roll te combineren met de Pouch of bijvoorbeeld twee compacte zadeltasjes.

Frametassen

Om je telefoon en bijvoorbeeld een voorraadje energierepen of een krentenbol mee te nemen is er de Top Tube Bag met een inhoud van 0,9 liter. Deze kost € 55,-. De ‘Frame Bag’ heeft een prijs van € 95,- en biedt 3 liter bergruimte, bereikbaar via twee openingen. Intern zijn wat compartimenten aangebracht om je spullen georganiseerd en rammelvrij mee te nemen. Beide tassen hebben een met TPU beklede opening, waar je een kabel door kunt voeren, voor bijvoorbeeld de voeding van je lamp, of het opladen van je telefoon via een naafdynamo.

Zadeltassen

Voor wat gereedschap en een reservebandje volstaat de ‘Saddle Pocket Bag’ van € 45,- met een inhoud van 0,7 liter. De ‘Saddle Roll Bag’ is ruim dubbel zo groot en dankzij zijn dicht te rollen opening ook wat flexibeler. Deze tas biedt maximaal 1,5 liter bergruimte en kost eveneens € 45,-. Wil je écht veel meenemen onder je zadel, dan is de ‘Seat Bag’ met een capaciteit van 8 tot 10 liter een optie. Deze tas kost € 130,- en kan ook gemakkelijk kleiner worden gerold dankzij de riem met aluminium haak en de ‘daisy chain’ bovenop. Aan de zijkant is een éénwegventiel geplaatst om de lucht er gemakkelijk uit te kunnen drukken bij het sluiten van de tas.

Dragertassen

Tot slot omvat de Scape Collection ook nog twee tassen voor op een voor- en achterdrager. De kleinste heeft een capaciteit van 10 tot 13 liter. De grotere versie biedt 18 tot 22 liter bergruimte. Ze kosten respectievelijk € 115,- en € 120,-.

Bron: www.brooksengland.com
Distributie: www.kruitbosch.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments