Cannondale introduceert F-Si Throwback Framesets

Soms, heel soms, krijgen we van die persberichten die een mix van emoties teweeg brengen. Het laatste nieuws van Cannondale geeft een mix van melancholie, begeerte en… de realisatie dat we inmiddels al lang niet meer in onze jeugd zitten.

Cannondale introduceert namelijk twee Throwback Framesets: “F-Si Hi-MOD framesets in retrokleuren met bijpassende Lefty Ocho-vorken, als eerbetoon aan Cannondales’ rijke racegeschiedenis”

Het grappige is: de fietsen waarop deze prachtige frameset op is gebaseerd, liggen nog vers in ons geheugen. Gevalletje ‘Dat was een jaar of 10 terug… toch?’. Fout… De Viper Red versie is namelijk een hommage aan de eigenzinnige, oversized aluminium hardtails met de Headshok voorvork van het fameuze Cannondale wedstrijdteam van 1994 tot 1997. Uh juist ja, meer dan 20 jaar geleden. Rijders als Alison Sydor, Tinker Juarez, Myles Rockwell en Missy Giove knalden rond op de rode monsters.

Wat waren ze toch mooi… En wat is er in de afgelopen twintig jaar toch een hoop veranderd!

De Team Blue versie met gele Quad Wrap-belettering is op zijn beurt gebaseerd op de CAAD3, CAAD4 en CAAD5 aluminium frames die het team, met rijders als  Christoph Sauser en Cadel Evans, gebruikte van 1998 tot 2002.

Uit het persbericht:

In zijn eerste acht jaar verzamelde het Cannondale-team een ongeëvenaarde lijst met overwinningen, waaronder 11 wereldkampioenschappen, 17 wereldbekeroverwinningen, 16 nationale kampioenschappen, 33 NORBA-overwinningen, twee Olympische medailles (zilver en brons) en twee gouden medailles op de Pan-Amerikaanse Spelen. Het team behaalde ook een karrenvracht aan podiumplaatsen, waaronder 184 op wereldbekerwedstrijden, 35 in de World Cup Series, 21 op de wereldkampioenschappen en 84 op NORBA-wedstrijden.

In tegenstelling tot de frames waar ze aan refereren, zijn deze retromodellen uitgevoerd met een carbon frame. Sterker nog; het zijn gewoon de Hi-Mod carbon F-Si frames zoals die afgelopen jaar werden geïntroduceerd, inclusief de nieuwe, enkelzijdige geveerde voorvork met één kroon, de Lefty Ocho met 100 mm veerweg.

Verdere details van de vernieuwde F-Si zijn onder meer de meer generieke 1 1/8 – 1,5″ balhoofdbuis, de in het frame geïntegreerde zadelpen-wig en de asymmetrische achtervork uitgevoerd met de 148×12 mm SpeedRelease thru-axle.

De retro F-Si frames worden leverbaar in de maten S tot en met XL en er zal slechts een beperkt aantal exemplaren worden gemaakt. De prijs: €3.999 voor frame + voorvork in Viper Red of Team Blue.

Over de beschikbaarheid en levertijd zegt Ruben van Loon, marketingmanager van Cycling Sports Group Europe BV:

“De frames kunnen deze week al verstuurd worden door ons. Wij hebben een 25-tal frames voor de BeNeLux maar voor de consument is het sterk afhankelijk naar welke dealer ze zijn gegaan. We hebben een globale verdeling gemaakt voor de accountmanagers om ze zoveel mogelijk over Nederland en België te spreiden!”

Bron: www.cannondale.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments