Mavic introduceert MVS Shield en MVS Aeroframe-fietsbrillen

Het Franse Mavic, bekend van z’n velgen en wielen, dikte in de voorbije jaren z’n accessoire-aanbod flink in. Inmiddels lijkt het tij te keren; Mavic introduceert met de MVS Shield en MVS Aeroframe twee nieuwe fietsbrillen voor racefieters, gravelbikers  en mountainbikers.

Mavic MVS Shield

Mavic MVS Aeroframe

Mavic MVS Shield

Met een grote lens en een half montuur biedt Mavic met z’n nieuwe MVS Shield een fietsbril met een zo groot mogelijk ononderbroken zichtveld. En daarmee is de MVS Shield volgens Mavic dus uitermate geschikt voor offroad-fietsen. Het minimalistische montuur is gemaakt met Grilamid TR90. Een enorm taai en stijf kunststof, waardoor een sterk maar toch nagenoeg onbreekbaar montuur ontstaat. De pootjes van de MVS Shield zijn uiteraard voorzien van antislip zodat de bril goed blijft zitten. Voor extra stevigheid zit de neusbrug rechtstreeks aan het montuur. De vleugels zijn verstelbaar om de bril goed af te kunnen stellen ten opzichte van neus, ogen en wenkbrauwen.


Mavic MVS Shield

De MVS Shield is verkrijgbaar in vier kleuren en wordt aangeboden met verschillende lensopties voor verschillende lichtomstandigheden:

  • Cat. 3 lens: 13 procent lichttransmissie, bedoeld voor de meest zonnige omstandigheden;
  • Cat. 2 lens: 25 procent lichttransmissie, geschikt voor het rijden onder wisselende lichtomstandigheden (zoals zon door een bladerdek);
  • Photochromatische cat. 1-3 lens: deze lens past z’n lichtttransmissie in luttele seconde aan tussen 15 en 75 procent afhankelijk van de lichtomstandigheden.

De lenzen zijn gemaakt van slagvast polycarbonaat en zijn oleofobisch en hydrofobisch. Dat wil zoveel zeggen dat ze vuil-, olie-, vet- en waterafwerend zijn. Verder bieden de lenzen 100 procent UV-bescherming. Mavic levert de MVS Shield met de normale (cat. 3 en 2) lens voor 79 euro. Voor de MVS Shield met de photochromatische lens betaal je 119 euro.

Mavic MVS Aeroframe

De nieuwe MVS Aeroframe heeft ook een grote lens, maar een montuur dat de lens rondom vasthoudt, maar zonder dat dit de ventilatie beperkt, aldus Mavic. Net als het montuur van de MVS Shield is het MVS Aeroframe-montuur gemaakt van de thermoplastisch kunststof Grilamid TR90. De pootjes zijn voorzien van antislipmateriaal en de neusvleugels zijn verstelbaar.

Mavic MVS Aeroframe

Mavic MVS Aeroframe

Bij MVS Aeroframe heb je de keuze uit drie kleuren en twee verschillende polycarbonaat, UV-beschermende lenzen:

  • Cat. 3 lens: 13 procent lichttransmissie, bedoeld voor de meest zonnige omstandigheden;
  • Photochromatische cat. 1-3 lens: deze lens past z’n lichttdoorlatendheid afhankelijk van de lichtomstandigheden in luttele seconden aan tussen 15 en 75 procent.

De Mavic MVS Aeroframe is er met de cat.3 lens voor 79 euro. Voor een MVS Aeroframe met de photochromatische lens betaal je 119 euro.

Bron en meer info: mavic.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments