Canyon wordt Belgisch!

Nou ja, voor een groot deel

De grote, bekende fietsfabrikant die exclusief via internet verkoopt – Canyon – komt in Belgische handen. In de voorbije zomer gaf oprichter en eigenaar Roman Arnold de dagelijkse leiding al uit handen, om een rol aan te nemen als voorzitter van de raad van adviseurs binnen het bedrijf.

Nu is bekend geworden dat de Belgische investeerder Bruxelles Lambert (GBL) het merk op neemt in haar omvangrijke portefeuille.

De afgelopen jaren groeide Canyon per jaar gemiddeld zo’n 25%. In 2020 was de omzet zelfs meer dan € 400 miljoen, mede dankzij de sprong over de grote plas naar Amerika. Om de groei en innovatie verder te kunnen voortzetten is er gezocht naar kapitaalkrachtige partners en in GBL zegt Canyon nu de juiste te hebben gevonden.

GBL is één van de grootste investeringsmaatschappijen in Europa en heeft ervaring in sport en lifestyle. Zo zijn ze onder meer de grootste aandeelhouder van Adidas. Ze worden bij Canyon de meerheidsinvesteerder, maar Roman Arnold blijft nog altijd 40% van de aandelen behouden. Tegelijkertijd stapt ook Tony Fadell in als investeerder. Hij was de senoir vice president van Apple’s iPod-divisie. Momenteel richt hij zich met zijn bedrijf Future Shape op duurzaamheid, waarbij hij bedrijven ondersteund die innovatieve digitale technologieën toepasbaar maken voor alle dag.

Breed toekomstperspectief voor Canyon

Voor Canyon betekent dit alles dat zij zich nog meer als een wereldspeler kunnen gaan ontwikkelen. Daarnaast zal het merk ongetwijfeld haar aanbod vergroten met meer e-bikes in allerlei soorten. Maar ook mobiliteitsoplossingen in bredere zin kunnen tot het toekomstperspectief behoren. Zo toonde Canyon zelf eerder al een Concept Car

Bron: www.canyon.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments