Testoverzicht: onze xc- en marathonfullies van 2020

Cannondale, Cube, Lapierre, Canyon

We hebben een vreemd jaar achter de rug. Tsja, wie niet, zeg je nu natuurlijk. Klopt. De corona. Maar méér nog dan lockdown die hier uit voorkwam hebben we bij Velozine last gehad van wat er op volgde: een ongekend grote vraag naar fietsen.

Hoe dat? Simpel: alles werd verkocht. Maar dan ook écht alles, dus ook de testvloot van de fietsmerken. Maar desondanks hebben we wel wat fietsen kunnen testen. En niet te minste ook. We zetten de xc- en marathonfullies die we in 2020 testten op een rijtje.

Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021

Scalpel Hi-Mod 1 zijaanzicht


"Dit mes snijdt maar aan één kant… héél scherp"

Of we begin april wat dagen vrij konden houden in onze agenda. Cannondale had een persevenement gepland in Portugal. We zouden daar kennis kunnen maken met de nieuwste versie van hun volbloed racer én paradepaard: de vernieuwde Scalpel. Maar nog voor de tickets definitief geboekt konden worden, gingen de grenzen dicht. Jammer, geen kennismaking met deze voor Cannondale oh-zo-belangrijke fiets. Of toch wel? Kort daarop kreeg Velozine-chef Jeroen namelijk alsnog een Scalpel Hi-Mod 1 overhandigd om flink aan de tand te voelen op zijn eigen trails. En met ruime ervaring met de vorige Scalpel, konden hij nog beter opmaken hoé anders de nieuwe Scalpel is. En ‘anders’… is hét sleutelwoord.

De volledige review van de 2021 Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 lees je hier.

Scalpel 2021 Hi-Mod

Canyon Lux CF SL 8.0


"Oók snel als je achternaam niet Van der Poel is"


De grote Mathieu van der Poel rijdt er al sinds 2018 zijn wedstrijden mee, onze testredacteur Arjan had pas het afgelopen winter de gelegenheid om zijn been over het zadel van een Canyon Lux te slaan. De rijervaring die dat opleverde, was volgens hem het wachten helemaal waard.

De volledige review van de 2020 Canyon Lux CF SL 8.0 lees je hier.

Cube AMS 100 C:68 SL

Cube AMS 100 C:68 SL


"Snel en efficiënt genoeg voor de Nederlandse mtb-routes, capabel genoeg voor uitdagende uitstapjes in de bergen."

Tussen de enorme aantallen Cube-mountainbikes die je op de Nederlandse mountainbikeroutes ziet rondrijden is het flink speuren naar hun carbon xc-fully AMS 100 C:68 SL. En dat is jammer, zegt Arjan. “De AMS doet in niets onder voor de dubbelgeveerde concurrentie”, vindt hij. “En naast Nederland en Ardennen kan je er ook in de Alpen goed mee uit de voeten.”


De volledige review van de 2020 Cube AMS 100 C:68 SL lees je hier.

Toeren in de Alpen: de Cube is hier goed thuis.

Lapierre XR 9.9 LTD

Lapierre XR 9.9 LTD test


"Even waan ik me Superman. Vooral vanwege de snelle acceleratie..."


Nieuw was de Lapierre XR niet meer toen wij hem begin 2020 testten. Maar dat wil niet zeggen dat deze in 2017 geïntroduceerde Fransoos zich hoeft te verstoppen voor z’n tegenstanders. Reden: toen Lapierre deze dubbelgeveerde xc- en marathonracer introduceerde was z’n geometrie zó vooruitstrevend, dat veel concurrenten pas zeer recent in de buurt kwamen. Arjan ging op pad met het topmodel, de XR 9.9 LTD.

De volledige review van de 2020 Lapierre XR 9.9 LTD lees je hier.

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments