Cube 2021: Strakkere designs, nieuwe Nuroad carbon gravelbike

De zomer is niet alleen heet qua temperaturen, óók qua nieuws. En dat is dit jaar niet anders. Maar waar sommige merken nieuwe modellen druppelsgewijs lanceren, trok Cube deze week het doek van de 2021-collectie. Cube’s programma is nog altijd enorm; we pikken er dan ook de highlights uit, waaronder de 2021 Nuroad carbon gravelbike!

In algemene zin wordt het 2021-programma gekenmerkt door scherpere prijzen, óf betere afmontages bij gelijkblijvende prijzen. Op het gebied van mountainbikes zijn er géén echte vernieuwingen qua frames, wél in het exacte aanbod. Opvallend is ook dat Cube bij haar dikkeband-offroaders geheel afziet van het monteren van Sram-remmen. Je vindt er nu alleen nog exemplaren van Shimano en Magura.

Bij de offroaders met trapondersteuning is er onder andere nieuws in de vorm van méér integratie. In plaats van op zit de batterij nu ín de onderbuis. Het aanbod met trapondersteuning wordt verder vergroot met een carbon e-fully, de Stereo Hybrid 160 SLT. Verder is het vermeldenswaardig dat alle e-modellen een upgrade hebben gekregen in de vorm van Bosch’ Performance Line CX motor met 85 Nm koppel aan trapondersteuning.

Wat ons betreft het grootste nieuws van Cube voor 2021, is de introductie van een carbon frame bij de Nuroad-gravelbikes. Parallel krijgen de aluminium varianten óók een nieuw ontwerp mee.

Nuroad gravelbike nu óók in carbon

De Nuroad gravelbike die we eerder dit jaar testten had een strak alu frame en bleek een zeer breed inzetbare bike voor een scherpe prijs. De top van het Nuroad gravelbike-programma lag bij € 1.699 voor de Nuroad SL. De markt voor gravelbikes is al maar aan het groeien en ook Cube gaat daarin mee door voor 2021 het Nuroad-programma naar boven toe aan te vullen, met een 1.100 gram wegend carbon frame, wel te verstaan.

Het C:62-frame doen niet onder voor de alu-versie voor wat betreft veelzijdigheid. Je vindt op de voorvork en frame diverse oogjes voor dragers en zelfs spatborden. Er is ruimte voor banden met een breedte van 45 mm. Wanneer je spatbordjes monteert kun je er nog altijd 40 mm brede banden onder kwijt.

Cube Nuroad Carbon 2021

Cube Nuroad Carbon 2021

Cube Nuroad Carbon 2021

2021 Cube Nuroad carbon in drie varianten

Er zijn drie afmontagevarianten in 2021 van de Cube Nuroad carbon, waarbij je al op een carbon gravelbike kunt zitten vanaf € 1.999! Je hebt dan de C:62 Pro met een Shimano GRX 1×11 aandrijving met een totaalgewicht van 9.1 kg. Voor 500 euro méér krijg je vervolgens 500 gram minder, in de vorm van de C:62 Race. Die heeft óók Shimano GRX onderdelen, maar dan inclusief een voorderailleur. Het topmodel — de C:62 SL — is behangen met Sram AXS eTap Force/Eagle XX1 en Newmen carbon wielen voor een prijs van € 3.999 en weegt een luttele 7.8 kg.

Cube Nuroad Carbon 2021

Nuroad C:62 SL, behangen met een Sram AXS-mix-groepset met Force en Eagle XX1 eTap onderdelen. Hij kost € 3.999.

Voor € 2.599 heb je de Nuroad C:62 Race, uitgevoerd met Shimano’s GRX groepset in een 2×11-configuratie.

De Nuroad C:62 Pro heeft óók Shimano GRX onderdelen, maar stelt het zónder voorderailleur. Carbon gravellen kun je op deze bak al vanaf € 1.999.

2021 Nuroad aluminium-modellen hebben óók vernieuwd frame

Oók de aluminium Nuroad gravelbike-modellen krijgen van Cube een nieuw frame. De instapper, de Nuroad Pro, heb je wederom voor € 999. Ook de Women Specific (WS) versie van de Nuroad is er voor diezelfde prijs. De alu-reeks wordt aangevoerd door de Nuroad Race FE, waarbij ‘FE’ staat voor ‘Fully Equipped’. Nee, niet met bikepacking-tassen, maar met spatborden, een drager en een standaard. Daarmee is het een soort-van gravelbike- meets-commuter-bike.

2021 Cube Nuroad Race

De aluminium Nuroad modellen krijgen een nieuw frame. Je hebt al een Nuroad graveller vanaf € 999. De serie loopt door tot € 1.699

Cube Elite C:68 hardtailserie uitgebreid

Vorig jaar introduceerde Cube haar lichtste hardtail, de Elite C:68X. Die zou 15% lichter zijn dan de C:68 SL. In 2020 waren er drie complete bikes in het programma opgenomen met dit frame. De goedkoopste was de Elite C:68X Race met een prijs van € 3.999. Voor 2021 is er vierde model aan de lijn toegevoegd. De C:68X Pro en dat is nu de nieuwe instapper met een prijs van € 2.999.

Cube’s lichtste hardtailframe, de Elite C:68X is er nu ook als complete bike vanaf € 2.999. Deze Pro heeft onder meer een Fox Step Cast 32 Elite Performance voorvork, Praxis Girder carbon cranks, Shimano XT 1×12 aandrijving, Shimano XT remmen en Newmen Evolution SL X.A.25 wielen. De bike weegt 9,7 kg.

AMS en Stereo fullies

Zoals gezegd zijn er bij de mountainbike frames (hardtail en fullies) geen frame-technische veranderingen. Toch is er één uitzondering: de Stereo 170. De zitbuis is bij deze dikke endurobak wat verkort, om meer plaats te bieden aan langere dropper zadelpennen. 2021 wordt verder vooral gekenmerkt door strakke kleuren-designs door de gehele range.

Kortere zitbuizen voor langere droppers bij de Stereo 170. In 2021 zijn er drie modellen, waarbij de hier afgebeelde Race 29 de opstapper is met een prijs van € 2.999.

Cube’s eigen Action Team rijdt op de Stereo 150 C:62 SL 29. En ook jij kan hem in de Action Team kleuren krijgen.

Voor wie geen € 1.700 wil uitgeven maar toch een fatsoenlijke fully wil, heeft Cube de Stereo 120 Pro. 29” wielen, 120 mm veerweg achteraan, 140 mm vooraan, voorzien van een alu frame, Sram NX 1×12 aandrijving, Magura remmen en een RockShox Judy voorvork. Dit alles kost je € 1.699.

De AMS 100 draait al weer een paar jaar mee. De range bestaat in 2021 uit 4 modellen, met prijzen vanaf € 2.999 voor de Race. Het hier afgebeelde topmodel kost € 6.299 en gaat óók mee met de oil-slick-trend, al noemt Cube het zelf ‘Prizm black’.

Cube Hybrid-modellen: méér integratie en een carbon e-fully

Batterijen óp een framebuis is eigenlijk niet meer van deze tijd. Dat weet ook Cube. E-mountainbikes zijn vaak al niet de meest subtiele, maar dankzij méér integratie worden ze steeds strakker. Alle Hybrid-modellen hebben nu Bosch’ laatste generatie motoren met 85 Nm koppel. Veel van de modellen met trapondersteuning zijn naar keuze te verkrijgen met Bosch’ Kiox of Nyon displays.

Voor € 3.999 heb je de Elite Hybrid C:62 Race, voorzien van een nieuw full carbon frame, Bosch Performance CX motor, Sram GX Eagle 1×12 schakelgroep, Fulcrum E-Metal 700 wielen.

De Stereo Hybrid 160 in carbon. Voor 2021 is een geheel nieuw C:62 carbon frame ontwikkelt. Je hebt al exemplaar vanaf € 3.999. Deze is dan wel voorzien van een aluminium achterframe. De duurdere versies hebben ook een carbon achterframe. Het topmodel, de hier afgebeelde C:62 SLT kost € 8.699.

Bron en meer info: www.cube.eu

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
Tags: ,
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Imke van de Venne
Imke van de Venne
3 jaren geleden

Prachtige fietsen zijn het!! Ik heb de mazzel een mooie Nuroad FE versie te hebben met spatborden en alles erop en eraan. Een fiets die mij enorm veel variatie in gebruik geeft. Zeker in de winter met grote hoeveelheden modder. Zit ik nog relatief “schoon” op de fiets zonder modder achter mijn oren. Topfiets!! Ik heb er nog twee kleine gravelpack tassen bijgekocht voor aan het achterrekje. Perfect om spullen mee te nemen voor een picknick onderweg in deze tijd en een extra jas en muts voor als het koud wordt. Fijne winter allen. En geniet van het fietsen.