Dit weekend: WK Cyclocross 2018 Valkenburg

Vooruitblik en uitzendschema


 

Volgen Wout van Aert en Sanne Cant zichzelf op of gaan er anderen met de regenboogshirts aan de haal? Die kans is groot tijdens het WK Cyclocross dat dit weekend wordt verreden gegleden op de Cauberg in Valkenburg. Het parcours kent nauwelijks een vlakke meter en de grassige ondergrond is nu … vooral drassig.

We blikken kort vooruit en geven een overzicht van het programma en de televisieuitzendingen.

Heren

Bij de heren gaat de strijd ongetwijfeld tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Van der Poel die al, hoeveel was het, 789 crossen (… nou ja, véél) won dit jaar is natuurlijk dé favoriet. Maar Van Aert, die al nagenoeg het volledige seizoen het nakijken heeft, kan als niet-topfavoriet alleen maar winnen, waar Van der Poel alleen maar kan verliezen. Daarbij heeft Van Aert het geluk van een nationale ploeg die in de breedte erg sterk is. Tegelijkertijd kan dat ook het grootste probleem worden. Als Van Aert niet super is of té lang wacht, zijn er minstens twee renners uit diezelfde ploeg – Laurens Sweenck en Toon Aerts – die het óók in zich hebben om een gooi te doen naar het hoogst haalbare. Tenminste, als Van der Poel er dan al niet vandoor is. Uit het Nederlandse kamp kan Van der Poel misschien nog hulp verwachten van Lars van der Haar, al is zijn vorm een groot vraagteken. Het parcours ligt hem in elk geval. Hetzelfde geldt min of meer voor Corné van Kessel, die ook wat meer in de luwte reed de voorbije wedstrijden.

Dames

Bij de dames kan Sanne Cant zich opmaken voor een flinke strijd met zeer waarschijnlijk Pauline Ferrand Prévot. Hoe intens die strijd wordt, zal vooral afhangen van hoeveel PFP hersteld is na haar val. Afgelopen weekend ging ze namelijk samen met Jolanda Neff hard onderuit tijdens de Wereldbeker in Hoogerheide. Neff is daardoor uitgeschakeld voor het WK. Jammer. De strijd bij de dames wordt echter met het jaar spannender en ondanks het wegvallen van de mountainbikester, zal dit jaar geen uitzondering zijn. Want ook Eva Lechner staat er inmiddels vrijwel altijd op een WK. Of wat te denken van Katie Compton, die geen vol seizoen crosste en dus misschien extra fris is? Daarnaast is de jonge Amerikaanse Kaitlin Keough een interessante outsider. Tot slot staat ook Marianne Vos aan de start. Na lange tijd uit de roulatie te zijn geweest, stond ze er in Hoogerheide weer: ze werd vierde. Of haar niveau hoog genoeg is om te winnen? Vos is een klasbak, maar heeft niet veel cross gereden de voorbije tijd en haar gretigheid en stuurkunsten willen dan wel eens haaks op elkaar staan.

Beloften

Vergeet ook niet de Heren-Beloftenwedstrijd mee te pakken, die wordt namelijk óók spannend. De Belgische Eli Iserbyt mikt op een tweede titel bij de Beloften, voordat hij definitief de overstap maakt naar de Elite. De altijd gretige en soms wat overenthousiaste Iserbyt zal dan in een veld met veel potentie vooral op moeten boksen tegen zichzelf, maar ook tegen het Engelse supertalent Tom Pidcock. Wie het voorbije seizoen wat crossen gevolgd heeft, weet dat Pidcock een specialleke is.

Programma & uitzendingen

NOS Studio Sport zendt zowel de Elite Dames- als Herenwedstrijd uit. Op zowel zaterdag als zondag begint de uitzending om 14:50 uur. Het Belgische Sporza pakt – traditiegetrouw – groots uit met uitgebreide voor- en nabeschouwingen.

Zaterdag 3 februari
Wedstrijd Uitzending
11:00u Junior Heren Sporza (één) Vanaf 10:45u
NOS Geen uitzending
13:00u Beloften Dames Sporza (Canvas) Vanaf 12:45u
NOS Geen uitzending
15:00u Elite Dames Sporza (één) Vanaf 14:30u
NOS (Ned. 1) Vanaf 14:50

 

Zondag 4 februari
Wedstrijd Uitzending
11:00u Beloften Heren Sporza (Canvas) Vanaf 10:45u
NOS Geen uitzending
15:00u Elite Heren Sporza (één) Vanaf 14:00u
NOS (Ned. 1) Vanaf 14:50

 

Meer informatie: www.limburg2018.nl

Geplaatst in Cyclocross, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments