Drenthe 200 Extreme Marathon 2017: Inschrijven vanaf 1 mei!

Even een stukje fietsen…

“Even een stukje fietsen”. – Kent u die uitdrukking? Soms is ‘even’ een uurtje waarbij je zo’n 15 tot 20 kilometer aflegt. Soms loopt ‘even’ iet wat uit en wordt het 2, misschien wel 3 uurtjes in het zadel. De meningen over wat ‘even’ kan betekenen kunnen dus nogal uit een liggen. Maar ik denk dat we het er allemaal mee eens zullen zijn dat 200 km beslist niet ‘even een stukje fietsen’ is.

In Drenthe denken ze daar net zo over en daarom dan ook het woordje ‘extreme’ in de titel van de Drenthe 200 Extreme Marathon. De eerste editie in 2015 bracht zo’n 400 deelnemers aan de start. Vorig jaar waren er al ruim 1.000 bikers aan het vertrek in Roden om hun Kerstdiners er af te trappen. Kerstdiner? Ja; alsof 200 kilometer offroad biken niet al genoeg uitdaging is, organiseren de Drenthenaren de marathon tussen Kerst en Oud & Nieuw, op 28 december.

Derde editie: nieuw parcours

Ook in 2017 zal het evenement plaats vinden op de 28ste van de laatste maand van het jaar. Het startsein wordt om 6:00 uur gegeven en je hebt tot middernacht de tijd om de 200 km en de (toch nog) circa 1.000 hoogtemeter af te leggen. Dat kun je doen op elk type fiets dat jij capabel genoeg acht voor zo’n uitdaging. Mountainbike (pick a wheelsize!), cyclocrosser of fatbike: succes met je keuze… Fatbikers kunnen zelfs strijden om de titel Nederlands Kampioen Fatbiken! Er is een nieuw parcours voorzien, waarbij suggesties van deelnemers uit de vorige edities mee worden genomen. Om de circa 30 kilometer zal er een pauzeplek zijn.

Inschrijving vanaf 1 mei

Het inschrijfgeld bedraagt €60,-. De hele dag kun je dan dus rekenen op verzorging, ook voor de volgers / supporters. Per deelnemer zal de organisatie ook €5,- afdragen aan Staatsbosheer ter compensatie van het gebruik van de gebieden waar de marathon door heen komt.

Maandag 1 mei zal de inschrijving van 12:00 uur online geopend zijn. Je schrijft je individueel in, maar wil je als team rijden en dus in hetzelfde startvak opgesteld staan, dan raadt de organisatie je aan om allemaal rond dezelfde tijd in te schrijven.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: www.drenthe200.nl

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments