Endura MT500 Burner en Hummvee… mountainbikeschoenen

Nieuw voor Endura: schoenen voor klik- en platformpedalen

Met het motto “Step up your ride” brengt het kledingmerk Endura nu ook een reeks mountainbikeschoenen voor klik- en platformpedalen. Die zouden volgens de Britten “game-changing” zijn. Marketingpraat? Feit is dat Endura deel uitmaakt van de Pentland Group en die kan bogen op flink wat expertise in het schoenenvak.

Endura schoenen

Dan Atherton: “Hey, wat zou dat nou zijn in die doos…?”

“Kijk nou! Nieuwe schoenen!”

Grote maatreeks met hele en halve maten

De schoenenreeks van Endura omvat vooralsnog drie verschillende modellen: de MT500 Burner klikpedaalschoen, de MT500 Burner platformpedaalschoen en de Hummvee, ook een platformpedaalschoen. De maatreeks loopt van maat 38 tot en met maat 47, inclusief halve maten. Endura vermeldt dat de schoenen zijn ontwikkelend in samenwerking met de Britse bikefitter en schoenenspecialist Phil Burt. Ook de Endura-teamrijders zouden nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de schoenen. Bovendien kon Endura, zo zeggen ze, terugvallen op de expertise van moederconcern Pentland, dat onder andere ook eigenaar is van het befaamde outdoormerk Berghaus en daarnaast ook de schoenenmerken Kangaroos en Kickers in huis heeft.

Eigen rubber-compound: Sticky Foot

Kopen veel merken hun slijtzolen extern in, bij bijvoorbeeld Vibram of SUPtraction, Endura kiest voor zijn eigen mountainbikeschoenen ervoor om een eigen rubbersamenstelling te gebruiken. Sticky Foot noemen ze die. Er zijn twee varianten: Sticky Foot Dura op de plekken waar de zool slijtvast moet zijn, zoals bij de hielen en de voorvoet, en Sticky Foot Grip waar de zool vooral tractie moet genereren.

Ergonomische inlegzolen

Al is een schoen nog zo goed, zonder een goede inlegzool kan nooit optimaal draagcomfort gerealiseerd worden. Ook de trapefficiëntie is zonder goede inlegzolen suboptimaal. Niet voor niets is er een uitgebreid aanbod van after-market inlegzolen. Endura is te rade gegaan bij Phil Burt, een gerenommeerde Britse bikefitter. Endura’s EGM-inlegzool wordt gekenmerkt door voetboogondersteuning en een verhoging onder de middenvoetsbeentjes (‘metarsal button’) om de stabiliteit van de voorvoet te verbeteren.

De Endura EGM-inlegzool.

De Endura Hummvee platformpedaalschoenen

Endura MT500 Burner platformpedaalschoenen

Liever klikken? Dan heeft Endura de MT500 Burner klikpedaalschoenen
Bron: endurasport.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments