Knog brengt PWR Solar 10W: opvouwbaar zonnepaneel

Handig, al die apparaten die je tegenwoordig kunt meenemen op biketrip of fietsvakantie. Telefoon, gps, camera. En allemaal hebben ze stroom nodig. Maar niet overal hangen de stopcontacten die je nodig hebt om ze op te laden. Het Australische Knog brengt daarom de PWR Solar 10W, een uitvouwbaar zonnepaneel.
Knog PWR Solar

De Knog PWR Solar 10W.
Ik heb de strijd al enige tijd geleden opgegeven. Mijn motto was namelijk altijd: geen batterijen op en aan mijn fiets. De verlichting van mijn ouwe trouwe vakantiefiets brand daarom op de stroom die opgewekt wordt door een SON-naafdynamo. En behalve de verlichting voedt die ook m’n telefoon en gps, met dank aan de The Plug USB-lader in de balhoofdbuis. Maar alleen m’n vakantiefiets heeft een SON-dynamo in z’n voorwiel zitten, m’n mountainbike niet. Maar ik heb bij biketrips wel apparaten bij me die stroom gebruiken. Telefoon, gps, camera. Om dan niet terug te hoeven vallen op stopcontacten – als die er überhaupt zijn – kan de nieuwe PWR Solar van het Australische Knog een uitkomst zijn.
Knog Solar

Robuust en compact

De Knog PWR Solar bestaat uit vier zonnepanelen en een powerbank, die in opgevouwen toestand een plat doosje vormen van 17,5 cm x 10,5 cm x 3,5 cm en een gewicht van 450 gram. Beste een hoop extra grammen als je van de afgezaagde tandenborstelbrigade bent, maar dat is wat verbondenheid met het wereldwijde web nou eenmaal kost, qua grammen extra in je fietstas of rugzak. Het opgevouwen geheel sluit met magneten en diezelfde magneten kun je ook gebruiken om de zonnepanelen op te hangen. De buitenzijde is voorzien van een sterke coating die bestand is tegen warmte, water, olie en zouten. Vier LED-jes geven aan in welke positie de panelen het meest efficiënt werken. Volgens Knog zijn de zonnecellen zelf ook de beste die je kunt krijgen. “De Sunpower Maxeon Gen 5-cellen worden ook door NASA gebruikt”, zeggen ze. Naast telefoon of gps kun je met de Knog PWR Solar ook de externe powerbanks van Knog opladen.

De Knog PWR Solar 10W kost € 99,95 en is per direct leverbaar. Knog PWR Powerbanks zijn te koop van € 49,95 voor de PWR Small tot € 109,95 voor de PWR Large

Bron: knog.com

Knog PWR Solar

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments