Epic Bike Rides II: Enduro Roc & Roc d’Azur Dames

De 2e Special start ik dus een stuk meer voorin het veld. Ik laat wat mannen voor mij starten, want ik ben bang dat ik ze ga ophouden. Totdat een Fransman erop staat dat ik toch echt eens moet starten en ik mag voor hem. Deze stage begint op een breed, los off-camber pad en gaat dan over in een leuke, bochtige singletrack met vreselijk diepe en losse regengeulen om te eindigen over een paar stevige steile rotsplaten in een smal stroompje. Ook deze afdaling gaat veel sneller dan een paar dagen eerder. Ik begin er lol in te krijgen!

Na een paar bekers water en een reepje ga ik de volgende Liaison in op weg naar Special #3: De enige Special die ik niet verkend heb.
Met wat meer vertrouwen na de vorige Specials, start ik snel. Deze afdaling begint een stuk meer flowy en ik krijg al snel een lekker ritme te pakken. En dat is maar goed ook, want ik zie ineens een bordje ‘Danger’ voor me opdoemen gevolgd door een ‘gat’ dat eindigt in een scherpe, maar losse bocht naar rechts. Voetje uit en met beide wielen glijdend door de bocht: sketchy! ‘OK, dat bedoelen de Fransen dus als ze waarschuwen!’ De afdaling gaat verder en wordt langzaam steiler en rotsiger. Links zie ik een paar Pompiers een deken omhoog houden en rechts een andere man gebaren dat ik rustig aan moet doen. Een flinke crash dus… Te druk met mijn weg zoeken om te kunnen kijken, rijd ik het laatste stuk naar de finishpoortjes. Ik word meteen doorgewezen naar verderop, pottekijkers niet gewenst… Terecht.


Foto: Maindru Photo

Een eindje verderop in de Liaison werp ik even een blik op mijn dropper-seatpost. Ik dacht dat ‘ie stuk was gegaan en niet meer ver genoeg naar boven kwam, maar het bleek de snelspanner van mijn zadelpenklem te zijn die ik met mijn broekspijp geopend had. Snel zet ik mijn zadelpen weer op de goede hoogte en vervolg mijn weg naar de Shuttle met een Franse jongen die net na mij zijn 3e Special gefinished was.

Bovenop de Col de Bougnon gaat de Liaison naar Special #4 verder over eerst een breed stuk weg en daarna een schitterende singletrack langs de berg. Deze is ook ‘Special-waardig’ mijns inziens. Nog even over een paar vreselijk steile paden naar boven en dan zal Special #4 wel beginnen, toch? Ik duik een afdaling in en denk: ‘zou ‘ie dan al begonnen zijn?’ Ik ga wat harder rijden…

Dan zie ik wat mannen gebaren dat ik moet stoppen; ‘Huh?’ Ow! HIER begint de 4e Special pas! Nou ja, prima. Voor de laatste keer snoer ik het klitteband van mijn knie- en elleboogpads wat vaster en zet ik mijn bril weer op. Special #4 is begonnen.
Eerst loopt de singletrack wat vals plat omhoog en naar beneden langs de heuvel, steekt een weg over en gaat vervolgens wat steiler naar beneden verder. Dan volgen een stel erg lekkere kombochten en flowy stukken om vervolgens weer wat vals plat over een soort van weitje naar een brede rivierbedding begroeid met gras te gaan. Dit laatste stuk is een kolfje naar mijn hand, want het loopt volledig vlak richting het strand: zadelpen omhoog en rammen maar! Volledig buiten adem trap ik mijn fiets de laatste paar meter door het mulle zand over de finish. Ik heb het gehaald! Zonder crashen binnen gekomen en het ging veeeeel beter dan ik vantevoren had durven hopen. Wat een geweldige ervaring en wat een superleuke race! Dat smaakt naar meer!


Foto: Ward Oud

En meer zal ik krijgen…

Lees verder op de volgende pagina…

1 2 3

Geplaatst in Nieuws, Specials en getagd met .
Tags:
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
Frank
11 jaren geleden

Mooi verhaal kiona, en prima prestatie :)

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

Hoezo goeie start? Pendrel is toch bij uistek een slow starter? ;) Cool verslag en mooi gereden!!

Tijd voor een echte enduro-fiets? Die eerste foto is echt mooi: al die gasten een beetje keurend kijken… :)

Kiona
Kiona
11 jaren geleden
Reply to  Matthijs

Ja, daar is het wel tijd voor… Die mannen kijken AFkeurend, ik hoop dat het naar mijn fiets is! ;-) Haha
Nee hoor, die fiets deed het prima. Maar het maakt me wel benieuwd naar wat ik zou kunnen met ietsje meer veerweg…

Toine
Toine
11 jaren geleden

Goed bezig meid!

Kiona
Kiona
11 jaren geleden

Thanks you guys! :-) Fijn dat er ook nog mensen zijn die dit weten te vinden tussen al het VZ/BM-prijsvragen-geweld! ;-)

Nu de volgende Epische race maar gaan uitzoeken voor komend jaar!

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden

1 epische race per jaar is natuurlijk niet genoeg. Meerdere!!

Lars
Editor
Lars
11 jaren geleden

nice :-)