E*Thirteen Helix R kettingbladen in kleur voor E*Thirteen en Sram cranks

Al heel wat jaren nemen aandrijfonderdelen een centrale rol in bij E*Thirteen. Naast de Helix-cassettes die je in verschillende kleuren kunt krijgen, kun je ook nu Helix R kettingbladen in dezelfde kleuren krijgen voor je E*Thirteen en/of je Sram-cranks.

E*Thirteen Helix R Guidering kettingbladen

Met de Helix-cassettes en kettingbladen zet E*Thirteen aandrijfonderdelen in de markt die licht genoeg zijn voor crosscountry, maar even goed thuis zijn op je dikkere trail, all mountain of enduro fullsuspension. En omdat ‘gewoon zwart’ ook maar uh ja ‘gewoon zwart’ is, hebben ze bij alle Helix-onderdelen diverse kleurenopties. Kleuren als Grey, Eggplant, Naranja, Bronze en Intergalactic. Kleuren die je óók kunt kiezen bij de onlangs gelanceerde Quick Fill Plasma tubeless-ventielen en de Plus 35-stuurpennen, voor verregaande kleurencoördinatie.

E*Thirteen lanceert nieuwe Helix R Guidering

De nieuwe Helix R Guidering, zoals het kettingblad voluit heet, is CNC-gefreesd uit 7075-T6 aluminium. Je kan hem gebruiken in combinatie met zowel 10-, 11- als 12-speed kettingen van Sram, Shimano, KMC en Yaban. E*Thirteen levert de Helix R Guidering met twee passingen: de 3-bouts Direct Mount voor Sram’s Direct Mount-cranks en daarnaast met passing voor de eigen E*Thirteen Helix, TRS, LG1, en XCX direct mount-cranks. Opvallend: het persbericht meldt dus Helix-cranks. Dat zijn aluminium cranks, die E*Thirteen nog niet op zijn website heeft staan. Je kan ze echter al wel op enkele complete fietsen tegenkomen. Het laat zich dus raden wat het volgende nieuwtje zal zijn.

E*Thirteen Helix R Guidering kettingbladen

Het ontwerp van de ‘dik-dun’-vertanding op de Guiderings is E*Thirteen’s vierde generatie. Het werkt met 10, 11 en 12-speed kettingen van Shimano, Sram, KMC en Yaban.

Terug naar de Helix R Guiderings. De 3-bout Direct Mount kettingbladen voor Sram-cranks hebben een offset van 3 mm en geven daarmee een Boost-kettinglijn van 52 mm. De versie voor E*Thirteen’s eigen cranks hebben een flip/flop-ontwerp, waarbij je een Boost (52 mm) of SuperBoost (55 mm) kettinglijn kunt realiseren.

Beide varianten zijn verkrijgbaar met 28, 30, 32 en 34 tanden die respectievelijk 47, 49, 51 en 53 gram wegen. In de kleuren bronze, naranja, eggplant en grey kosten ze € 69,90. De intergalactic-kleur is met € 94,90 wel een flink stuk duurder.

De Helix R Guiderings zijn verkrijgbaar met de Sram 3-bouts Direct Mount bevestiging…

… en met een montagepassing voor de E*Thirteen direct mount-cranks uit de Helix, TRS, LG1, en XCX-series.

Bron en meer info: www.ethirteen.com
Distributie: www.cosmicsports.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments