Meer kleurenopties voor E*Thirteen’s Plus 35-stuurpen

Een stuurpen hoeft maar één ding te doen, toch? Namelijk een solide verbinding zijn tussen je stuur en voorvork. Er zijn genoeg stuurpennen op de markt om aan die primaire taak te voldoen. Maar als je wat meer kleur in je leven wilt, zijn de opties iets meer beperkt. E*Thirteen onderkent dat ‘probleem’ en komt nu met kleurenopties voor zijn Plus 35 stuurpennen.
E*Thirteen Plus 35 stuurpen

Voor het monteren van je stuur heb je talloze opties. Zo kun je diverse lengtes en hoeken voor een stuurpen te kiezen. Maar met de steeds langer wordende frames is het aantal stuurpenlengtes wel iets gekrompen – letterlijk zelfs. Op veel moderne mountainbikes kom je verspreidt over de hele maatserie vaak nog slechts twee, hooguit drie stuurpenlengtes tegen. En die laten zich volgens ‘oude definities’ omschrijven als kort, korter, kortst.

E*Thirteen 35 Plus stuurpen

E*Thirteen heeft met de Plus 35-stuurpen slechts twéé lengtevarianten: 40 en 50 mm. De naam geeft al weg voor wat voor diameter stuur ze bedoeld zijn: 35 mm. Deze grotere diameter voor stuur en stuurpen is vooral gedreven door de behoefte de steeds breder wordende sturen stijver en sterker te maken. De gebruikelijke 31,8 mm stuurdiameter zou volgens sommige fabrikanten op dit vlak minder goed zijn.

E*Thirteen levert al enige tijd de compacte, stijve Plus 35-stuurpennen in het zwart. Daar komen nu vier kleurenopties bij, die passen bij de andere onderdelen van het merk. De E*Thirteen 35 Plus 0 graden stuurpen is in 40 en 50 mm lengtes nu, naast volledig in het zwart, óók verkrijgbaar met de voorste klemmen in de kleuren bronze, eggplant, naranja en intergalactic. De 40 mm versie weegt 145 gram, de 50 mm weegt 163 gram. Ongeacht de kleur is de prijs steeds € 99,90.

De Plus 35 met de klemmen uitgevoerd in sjiek ‘bronze’.

E*Thirteen Plus 35 stuurpen

Of als het wat meer spacey mag zijn, kies je voor ‘intergalactic’.

Bron: www.ethirteen.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments