Europees Kampioenschap Single Speed 2018: Pinkerweekend, Arnhem

Het vetste mountainbikefeest van het jaar, ge-ga-ran-deerd

Niks te doen met Pinksteren? Koop een singlespeed mountainbike, knip je versnellingskabels door of PUR desnoods je Rohloff vol… want van 18 tot en met 20 mei wil jíj in Arnhem zijn voor ge-ga-ran-deerd het vetste mountainbikefeest van het jaar!

Jeroen van Roekel van het Mountainbikemuseum is het namelijk gelukt om het Europees Kampioenschap Single Speed naar Nederland te halen. En wie de man een beetje kent, weet dat die wel een feestje kan bouwen. Het hele weekend – een evenement als dit beleef je het best als totaalervaring – ben je welkom voor fietsen, feest en uh… fersnaperingen. Dat doe je met minimaal 350 dolenthousiaste deelnemers uit de hele wereld!

Links het logo, rechts de inspiratie. Laat je goede smaak dit weekend gerust thuis…

Het evenement vindt plaats op het terrein van Nationaal Sportcentrum Papendal. Dáár kun je kamperen, dáár kun je eten/drinken en oh ja, ergens daaromheen wordt gefietst. Zaterdag is de race, – op een “Bergrace-achtig rondje”- maar ga er maar vanuit dat er het hele weekend leuke ritjes zijn. Wat ik off the record te horen kreeg, klonk alvast veelbelovend.

De officiële site en de Facebook van het evenement zijn online, de inschrijving is nog niet geopend. Maar houd ze in de gaten, want het zal hard gaan met de beschikbare plekken. Een licentie of iets dergelijks is niet nodig: Goede zin, een singlespeed fiets en een helm volstaan. Zelfs kleding is facultatief…

Velozine is er het hele weekend – met kleding – bij voor een uitgebreide reportage.

Uiteraard is het Museum ook open

Sponsoren gezocht!

Tot slot nog een oproep: sponsoren heb je nooit teveel! Dus ben jij of ken jij een bedrijf dat het SSEC 2018 op welke manier dan ook kan ondersteunen, neem dan gerust contact op met de organisatie!

Tekst: Lars Vogelenzang

Foto’s: Mountainbikemuseum

Posted in Nieuws, Singlespeed and tagged , , , , .