FFWD Outride: Veelzijdige, duurzame wielset voor 499 euro

Het Nederlandse wielenmerk FFWD lanceert met de Outride een nieuwe set 700c-wielen, als upgrade voor je gravelbike, racefiets of woon-werkfiets zónder dat je hiervoor een bank moet beroven. Opgebouwd met DT Swiss 350 naven en aluminium velgen met een binnenbreedte van 25 millimeter zet FFWD de Outride in de markt voor 499 euro.
FFWD Outride wielen voor gravelbike en racefiets

Wielenupgrade: al snel zinvol

Het komt nog steeds voor: een ogenschijnlijk behoorlijk sjiek afgemonteerde gravelbike tegen een super scherpe prijs. Maar wanneer je verder kijkt, zie je dat er op een aantal plekken toch is bespaard. Zo worden er nog al eens een cassette en ketting gemonteerd van een lagere onderdelengroep. Maar ook op wielen wordt vaak bespaard. Goedkope naven, smalle velgen; zaken die onherroepelijk effect hebben op je fietsrit én op de duurzaamheid.

Een nieuwe set wielen is dan ook een van de eerste upgrades die nuttig is voor je gravelbike. Alleen niet iedereen heeft zin om een maandsalaris stuk te slaan op een lichtgewicht high-end set wielen. Maar gewicht alleen hoeft dan ook zeker niet het uitgangspunt te zijn om van een ‘upgrade’ te kunnen spreken. Een betere kwaliteit van naven en velgen met een courante binnenbreedte brengen je al veel. En precies dit zijn de punten waar het Nederlandse wielenmerk FFWD met de nieuwe Outride op mikt.

FFWD Outride wielen voor gravelbike en racefiets vanaf 499 euro, voorzien van DT Swiss 350 naven en aluminium velgen

Met de Outride mikt FFWD op een brede doelgroep: van bikers die een robuuste trainingswielset voor de winterritten op de weg zoekt, tot gravelbikers die een upgrade willen in de vorm van duurzaamheid zonder er een maandsalaris op stuk te moeten slaan.

FFWD Outride

De nieuwe Outride 700c wielset is opgebouwd met 30 millimeter hoge 6061 aluminium velgen met een binnenbreedte van 25 millimeter. De velgen zijn tubeless-ready, maar het velgprofiel is voorzien van haakranden. Terwijl haakloze velgen de norm zijn bij mountainbikes, zien we bij racefietsen en ook gravelbikes de ‘ouderwetse’ haakprofielen terug op het toneel verschijnen. Een keuze van fabrikanten om meer zekerheid te bieden in combinatie met het brede scala aan racefiets- en gravelbanden die er momenteel zijn. FFWD zet de Outride wielen dan ook neer als allrounder als (winter)trainingswielen voor de racefiets, upgrade voor je gravelbiken of zelfs als robuust alternatief voor woon-werkverkeerfiets. En op zulke wielen moeten dus diverse banden met elk hun eigen bandenspanning goed en bedrijfszeker passen. FFWD heeft de Outride wielen vrijgegeven voor banden van 28 tot en met 50 millimeter breedte.

De FFWD Outride wielen zijn met 24 Sapim Sprint spaken per wiel opgebouwd in een 2:1 verhouding. Dat betekent dat in het voorwiel aan de schijfremzijde 16 spaken en aan andere zijde 8 spaken zijn toegepast. Bij het achterwiel zijn er 16 spaken aan de cassettezijde van het wiel toegepast en 8 stuks aan de kant met de schijfrem.

FFWD bouwt aluminium velgen op rond DT Swiss 350 naven. Deze naven staan bekend als robuust qua lagering en hun ratchet-vrijloop. Standaard is de 36-tands ratchet gemonteerd die dus een vrijloophoek van 10 graden geeft. Bijkomend zijn vervangingsonderdelen of bijvoorbeeld een andere cassette-driver van DT Swiss altijd zeer goed verkrijgbaar.

De Outride-velg is gemaakt van 6061 aluminium en heeft een binnenbreedte van 25 millimeter. De velg heeft een haakprofiel, om zodoende zekerheid te bieden aan een brede reeks banden. FFWD geeft de Outride vrij voor banden van 28 tot en met 50 millimeter breedte.

DT Swiss 350 naven

Voor de Outride’s past FFWD DT Swiss 350 naven toe, waarmee ze in dit prijssegment een tikkie boven hun prijs en gewicht boxen.

Specificaties en prijs

De naven hebben een inbouwbreedte van 100 x 12 en 142 x 12 millimeter (voor / achter) en zijn dus bedoelt voor steekassen. De remschijf monteer je middels de center lock passing. Je hebt verder de keuze uit een Shimano HG, Shimano Microspline, Sram XDR en Campagnolo N3W cassettepassing.

FFWD zet de Outride wielen in de markt voor 499 euro. Een segment waar, het moet gezegd zijn, best wel wat concurrentie te vinden is. Met 1.850 gram zijn de Outride’s licht, maar bijvoorbeeld de Tenaci GX23 wielen van Ere Research gaan daar met 200 gram onder door, voor eenzelfde prijs. FFWD brengt je echter voor deze prijs wielen die dus de gerenommeerde DT Swiss 350-naven hebben. Zelfs DT Swiss komt daar met z’n G1800 wielen niet aan, want voor eenzelfde gewicht en prijs heb je daarbij dan de 370-serie naven.

De Outride wielen zijn per direct leverbaar. En net als alle andere wielen geeft FFWD z’n Outride twee jaar garantie mee. Registreer je de wielen bij FFWD dan krijg je bovendien nog een extra jaar garantie én een crash replacement-garantie.

Bron en meer info: ffwdwheels.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments