Mavic biedt levenslange garantie op carbon wielen

Plus: distributie en garantieafhandeling naar Hermann Hartje

Vandaag kondigde Mavic niet alleen aan dat vanaf dit jaar een levenslange garantie geldt op hun carbon wielen, ook werd in de vakpers bekend gemaakt dat de distributie en garantieafhandeling uitgevoerd gaan worden door de Duitse groothandel Hermann Hartje.

Levenslange garantie op carbon wielen

Na een hoop perikelen rondom de vraag wie er nu eigenlijk de baas was en een daarop volgende overname door de Franse Bourrelier Group, lijkt het beroemde Franse merk Mavic weer in rustiger vaarwater belandt. In de strijd om de gunsten van de consument gooit de Manufacture d’Articles Vélocipédiques Idoux et Chanel (Mavic) een kostbaar maar effectief wapen in de strijd: levenslange garantie op alle carbon wielen. “Voor dit jaar willen wij de klantbeleving nóg verder verbeteren en zetten wij een volgende stap naar zorgeloos fietsen”, zo stelt Michel Lethenet, woordvoerder van het 131 jaar oude familiebedrijf in een persbericht.

We geven het persbericht van Mavic hieronder even integraal weer:

1. Levenslange garantie

Vanaf modeljaar 2021 bieden we een levenslange garantie op onze carbon wielen*. Deze garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar en uitsluitend wanneer deze zijn carbon Mavic-wielen binnen 2 maanden na aankoop heeft geregistreerd op mavic.com/care. De garantie is van toepassing op de carbon wielen uit het 2021-assortiment die verkocht zijn vanaf 1 september 2020.

2. Crash-replacement

Mavic biedt nog steeds aan om jouw beschadigde product (Mavic-wiel, -helm of Comete Ultimate-schoen) volgens onze kortingsvoorwaarden* te vervangen door een identiek of gelijkwaardig product.

3. Loyaliteitsprogramma

Als je eigenaar bent van een Mavic-product waarmee buiten de garantieperiode problemen optreden en waarvan geen reserveonderdelen meer beschikbaar zijn, dan bieden we je 30% korting op een nieuwe wielset (als we de jouwe niet kunnen repareren).

* Meer info en voorwaarden op Mavic.com

Distributie Mavic naar Hermann Hartje

Het nieuws dat Mavic per 1 maart de distributie van zijn producten uitbesteedt aan Duitse groothandelsfirma Hermann Hartje KG lijkt voor consumenten wat minder van belang. Althans, op het eerste gezicht. Echter, aangezien Hermann Hartje in zijn soort een hele grote is, zou het zomaar kunnen dat producten van Mavic beter verkrijgbaar worden. Op het Noord-Duitse hoofdkantoor van Hermann Hartje KG werken meer dan 550 medewerkers, met daarnaast 250 personeelsleden in de tientallen verkoopkantoren in Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken en Nederland. Naast de verkoop van Mavic-producten aan de dealers in de Benelux neemt Hartje ook de afhandeling van de garantiegevallen over. Echter, dat gebeurt niet vanaf 1 maart, maar vanaf 1 juli dit jaar. Tot die tijd kun je dus nog bij Mavic zelf terecht.

Meer info op Hartje.de/nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments