Giant’s nieuwe Trance X 29: De ruigere Trance

‘Reign-light’

De Giant Trance-reeks omvat Giant’s breedst inzetbare fullies. Met 29” wielen, 115 mm veerweg achteraan en 130 mm veerweg vooraan zijn het echte allrounders, zoals we zelf ondervonden.

Maar soms wil je méér, zonder dat het meteen een dikke enduro-bak wordt zoals Giant’s Reign. Daarom komt Giant nu met de Trance X.

Een Trance met méér spierballen. Een ‘Reign-light’, zo u wilt…

Trance X 29 - Zijaanzicht

Méér dan alleen 20 mm meer veerweg…

De Trance X heeft 135 mm veerweg achteraan en combineert dat met 150 mm veerweg in de voorvork. Maar De ‘X’ is niet simpelweg de bekende Trance 29 met 20 mm méér veerweg. Giant heeft de geometrie ook subtiel gewijzigd om met de Trance X een lichtgewicht trailbike neer te zetten voor de ruigere trails.

En die geometrie is meteen ook aanpasbaar. Dankzij een flip chip in de composiet rocker kun je de balhoofdhoek veranderen van 66,2 naar 65,5 graden. De zitbuishoek vlakt daarbij ook af van 77,2 naar 77,9 graden, terwijl de bottom bracket drop van 30 mm vergroot naar 40 mm.

Giant Trance X 29 met Flip Chip aanpasbaar

Giant Trance X 29 MY12 Geometrie

Framedetails

De Trance X heeft een 6011 aluminium voor- en achterframe en het veersysteem is Giant’s beproefde Maestro-systeem, waarbij alle draaipunten zijn uitgevoerd met afgedichte industrielagers. Oók de demper is met zijn Trunnion-mount gelagerd opgehangen, waardoor het geheel erg soepel kan aanspreken. Dat de kabels binnendoor lopen en dat het frame een Boost-inbouwmaat heeft voor de achternaaf mag nauwelijks meer nieuws heten: het is gewoon prima bij de tijd.

Alle draaipunten zijn voorzien van afgedichte industrielagers

Kabels netjes binnendoor

Eén model: Trance X 29 1

Van de Trance X 29 maakt Giant 3 complete modellen. In dit segment voert Giant Benelux typisch een beperkter programma. Zo ook in dit geval. Er wordt maar één uitvoering geleverd in de Benelux: de Trance X 29 1. Deze bike krijgt vooraan een dikke Fox 36 Performance Elite FIT4 voorvork mee. De 135 mm veerweg achteraan wordt in bedwang gehouden door een Fox Float DPX2 Performance achterdemper. Op de SLX 12-speed cassette na, vind je voor de rest alleen Shimano XT aandrijfonderdelen terug. Oók de remmen zijn Shimano XT’s. Cockpit-onderdelen zoals de dropper, de stuurpen, stuur en het zadel kom uit Giant’s eigen stal. Dat geldt ook voor de TR-1 29 aluminium tubeless (ready) wielset. Qua rubber is Giant gaan shoppen bij Maxxis; de Trance X 29 1 krijgt vooraan Minion DHF’s mee met een breedte van 2.5″. Achteraan is een Dissector gemonteerd met een breedte van 2.4″. In beide gevallen betreft 3C EXO varianten die tubeless-ready zijn.

De Trance X 29 1 is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een prijs van € 3.899.

Trance X 29 1 - zijaanzicht

Bron: www.giant-bicycles.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments