GoFundMe-inzamelactie voor mountainbikeroute Nieuwegein

Help mee aan realisatie route met skills-secties

Wie wel eens over de A2 tussen IJsselstein en Nieuwegein rijdt met de auto zal het vast al eens zijn opgemerkt; een paar lijntjes die aan de zijkant van de Nedereindse Berg parallel aan de A2 op en neer slingeren. Deze singletracks zijn onderdeel van mountainbikeroute Nieuwegein. De vrijwilligers betrokken bij het onderhoud, vragen je nu om een bijdrage. Het doel: de route omtoveren naar een heus mountainbike paradijs, met uitdagingen voor elk niveau. Ze zijn daarom nu een GoFundMe-actie gestart.

Met een lengte van 3,8 kilometer is de mountainbikeroute van Nieuwegein niet zo zeer uitdagend in z’n totale lengte, maar dankzij het hoogteverschil is-ie allerminst saai. Er is ook een bikepark met dirtjump-lijnen en zelfs een foampit! Maar als het aan een klein groepje liefhebbers ligt, wordt het hoogteverschil dat de Nedereindse Berg de route biedt, nóg verder benut. Door de mountainbikeroute verder uit te breiden met verschillende technical trail features wil men mtb-route Nieuwegein omtoveren tot een uitdagende route voor elk niveau.

Mountainbikeroute Nedereindse Berg Nieuwegein – Inzamelingsactie voor financiëring ombouw mtb-route naar bikepark

Nee, lang is de mountainbikeroute op de Nedereindse Berg niet. Maar in die 3,8 kilometer die de route telt, zit nog verrassend veel hoogteverschil in. En de Nedereindse Berg heeft potentie voor nóg meer uitdaging voor elk niveau. Kaartje via mtbroutes.nl

GoFundMe-inzamelactie voor uitbreiding mtb-route Nieuwegein

Zoals we vaker zien is een ijzeren wil, doorzettingsvermogen, een kruiwagen en een schep lang niet genoeg. “Soms moet er een professionele routebouwer ingehuurd worden. Gereedschap moet aangeschaft worden en machines ingehuurd”, zo lezen we op de GoFundMe-pagina die sinds deze week online. De club enthousiaste vrijwilligers roept dus niet alleen op om fysiek mee te helpen, maar óók financieel bij te dragen. Voor de plannen is draagvlak bij de gemeente en de provincie, die uiteraard óók over de benodigde vergunningen gaan. Maar hoe méér partijen er – al dan niet financieel – bij betrokken zijn, hoe meer de lokale instanties óók genegen zijn een duit in het zakje te doen.

Lees meer over de plannen en de opties om te bij te dragen op de GoFundMe-pagina: www.gofundme.com/f/realisatie-mtb-paradijs-nieuwegeinutrecht

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments