Gravelbike Experience 2023: Op de gravelbike van noord naar zuid door de Alpen

Nu niet één, maar twee verschillende routes

Met je gravelbike van noord naar zuid door de Alpen, wie droomt daar niet van? Die droom kan werkelijkheid worden, want inmiddels zijn alle details voor de Volkswagen R Gravelbike Experience bekend gemaakt. Daarbij valt op dat er nu een extra, tweede route is die ten oosten van de Brennerpas de Alpen oversteekt. Bovendien vindt de graveltocht in mei 2023 twee keer plaats: van 17 mei tot 21 mei en van 25 mei tot 29 mei. Je kunt nu dus kiezen wanneer én hoe je de Alpen oversteekt. Of je rijdt beide routes, dan kan natuurlijk ook…

Met de VW R Gravelbike Experience 2023 van het Tiroolse Biberwier naar het Noord-Italiaanse Alpenstadje Bressanone/Brixen.

Collega Lars was er afgelopen jaar bij.

Tweemaal dwars door de Alpen

Na de succesvolle première in 2022 vindt de Volkswagen R Gravelbike Experience in mei 2023 niet één, maar twee keer plaats: van 17 mei (’s avonds) tot 21 mei (’s ochtends) en van 25 mei (’s avonds) tot 29 mei (’s ochtends). In drie dagen trekken kleine groepjes, waaronder een gids, op hun gravelbikes de Alpen over. Enerzijds over de oorspronkelijke route van Biberwier in de Tiroler Zugspitz Arena over de Brennerpas naar Brixen in Zuid-Tirol en anderzijds over een geheel nieuwe, meer oostelijke gelegen route van Fuschl am See via de Radstädter Tauernpas naar Weißensee. De inschrijving voor beide routes start op 21 februari 2023, het aantal deelnemers is beperkt tot 100 per route.

Gravel Experience

Natuurlijk is het zo nu en dan afzien. Maar het is ook vooral heel veel genieten!

Twee routes met elk twee routevarianten

Zowel de oude westelijke route (route 1) als de extra, nieuwe oostelijke route (route 2) voeren over de Alpenhoofdkam. Op route 1 via de Brennerpas, bij route 2 via de Radstädter Tauernpas bij Obertauern. Van zowel route 1 als 2 kun je twee varianten rijden: de ‘classic’ met een maximaal aantal hoogtemeters en heel veel gravelsecties en de ‘light’ minder hoogtemeters en ook wat meer asfalt. Collega Lars reed vorig jaar de classic-uitvoering van de Brennerroute. Je leest hier wat hij er van vond.

Van 17 tot 21 mei en van 25 tot 29 mei 2023

De VW R Gravelbike Experience 2023 vindt plaats van 17 tot 21 mei en van 25 tot 29 mei. De inschrijving opent op 21 februari, met 100 startplaatsen per route. Check de website voor de verschillende arrangementen.

Meer info vind je op gravelbike-experience.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments