Gravelbike Experience 2024: Op de gravelbike door de Alpen

Nu niet alleen door Oostenrijk en Italië, maar ook door Slovenië

Met je gravelbike van noord naar zuid door de Alpen, wie heeft dat niet op z’n bucketlist staan? Je kunt deze tocht binnenkort misschien wel afvinken. Dat wil zeggen: als je besluit mee te doen aan de Volkswagen R Gravelbike Experience 2024. Deze graveltocht loopt dit jaar in drie etappes van het Oostenrijkse Fuschl am See bij Salzburg naar de bij schaatsers bekende Weißensee in Karinthië. En vanaf daar in wederom drie etappes het Italiaanse Grado aan de Adriatische Zee.

gravelbiken Bled Slovenië – Gravelbike experience 2024 – Gravelbiken alpen

Met de VW R Gravelbike Experience 2024 van het Oostenrijkse Salzburg via Slovenië naar de Italiaanse kustplaats Grado.

Van de bergen naar de zee

Na de première in 2022 vindt in mei 2024 wederom een VW R Gravelbike Experience plaats. Er zijn opnieuw twee routes uitgepijld, maar in tegenstelling tot vorig jaar zijn het geen geografisch aparte routes, maar sluiten ze op elkaar aan. De eerste route bestaat uit drie dagetappes, met een start in het Oostenrijkse Fuschl am See (nabij de stad Salzburg) en een finish bij de met name onder marathonschaatsers beroemde Weißensee. In drie dagen leg je in de Classic-variant in totaal 280 kilometer af, met 6.300 hoogtemeters. Doe je het liever iets rustiger aan, dan kun je de alternatieve Light-route volgen, met 254 kilometer en 5.000 hoogtemeters.

De aansluitende tweede route van de VW R Gravelbike Experience 2024 begint aan de Weißensee en loopt vervolgens ook weer in drie etappes via Slovenië naar de Italiaanse kustplaats Grado aan de Adriatische Zee. Hier leg je bij de Classic-variant 275 kilometer en 4.700 hoogtemeters af. En in de Light-variant 268 kilometers en 4.000 hoogtemeters. Als je er dus voor kiest beide trajecten aaneengesloten te rijden, dan krijg je dus 555 kilometers en 11.000 hoogtemeters voor je kiezen!

gravelbiken Bled Slovenië – Gravelbike experience 2024 – Gravelbiken alpen

Natuurlijk is het zo nu en dan aanpoten.

Goed geregeld

Welke route of variant je ook kiest, je rijdt altijd in kleine groepjes onder begeleiding van een gids. Maaltijden, overnachtingen, bagagevervoer, transfers en pechhulp zijn allemaal geregeld. De inschrijving voor beide routes is inmiddels open, het aantal deelnemers is beperkt tot 100 per route.

Benieuwd naar de VW R Gravelbike Experience 2024? Collega Lars reed in 2022 de Brennerroute. Je leest hier wat hij er van vond. En vorig jaar gravelde hij de Classic-route door het Oostenrijkse Salzburgerland en Karinthië naar de Weisßensee. Ook daarvan schreef Lars een verslag.

Gravelbike Experience 2024

Van 8 tot 12 mei en van 12 tot 16 mei 2024

De VW R Gravelbike Experience 2024 vindt plaats van 8 tot 12 mei en aansluitend van 12 tot 16 mei. Je kunt naar keuze één of beide trajecten rijden. Check de website van de Gravelbike Experience voor de verschillende arrangementen.

Meer info vind je op gravelbike-experience.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments