Hope introduceert vernieuwde remserie: Tech 4

Lichter te bedienen, krachtiger en beter te doseren

Voor veel bikers is het cnc-gefreesde spul uit Barnoldswick, Engeland, een lust voor het oog; Hope maakt van zijn producten kunststukjes die bekend staan om hun betrouwbaarheid. Wat betreft remmen viel er echter volgens sommigen ten aanzien van remkracht en doseerbaarheid nog wel wat te verbeteren. Precies die aspecten heeft Hope nu met de vernieuwde Tech 4 aangepakt.

Naast de introductie afgelopen zomer van de volledig nieuwe lichtgewicht XCR-remmen, volgt Hope met de Tech 4 de Tech 3 op; zijn meest instelbare remgreep. Gecombineerd met de bekende X2 (crosscountry/trail), E4 (enduro), V4 (downhill) en Trial Zone-remklauwen, is er zodoende een nieuwe serie schijfremmen die krachtiger is dan voorheen. Tot 30% krachtiger dan de Tech 3, zo claimt de Engelse fabrikant. Door de zuiger in de remgreep iets te verkleinen is de hydraulische verhouding met de remklauw veranderd. Ook is de hendel verlengd en is de positie waar deze de zuiger indrukt aangepast. Dit alles levert bij dezelfde handkracht niet alleen meer remkracht, óók de relatie tussen remkracht en de kracht die je op de hendel uitoefent, is meer lineair. Hierdoor is de rem meer intuïtief te bedienen, zo meldt Hope in zijn persbericht. Oftewel: de Tech 4 is beter te doseren.

Hope Tech 4 remgreep

Bij de nieuwe Tech 4-remgreep zijn handmatig – zónder gereedschap – nog het ‘bite-point’ en reikwijdte in te stellen óp de hendels.

Hope Tech 4: Lichtere bediening en betere integratie met shifters

Naast de grootte en de slag van de zuiger in de remgreep is, om wrijving te minimaliseren, de afdichting veranderd. Tevens draait de hendel nu rond een afgedicht cartridge-lager, wat duurzaam spelingsvrij zou moeten zijn én ook de wrijving verlaagd. Bijgevolg is de veer in de remgreep ook wat lichter gemaakt, wat betekent dat de hele hendel lichter te bedienen is, aldus Hope.

Verder heeft Hope de Tech 4 remgreep voorzien van een scharnierende montageklem; voorheen was dat een los onderdeel dat je vastzette met twee bouten. Hierdoor is de Tech 4 greep compacter – en dus lichter – en is integratie (via adapters) met shifters verbeterd met 30º hoekverstelling.

Hope Tech 4 X2

Hope Tech 4 met X2-remklauw.

Oók updates aan remklauwen

De nieuwe Tech 4 remgreep is te combineren met de tweezuiger X2- of Trial Zone-remklauwen, of de vierzuiger E4-, V4-remklauwen. Die vierzuiger-exemplaren hebben nieuwe zuigers die gemaakt zijn van een combinatie van roestvaststaal en kunststof in de vorm van fenolhars. Dit wordt vaker in remzuigers toegepast omdat het een barrière vormt voor de hitte tijdens het remmen. De olie in de remklauw warmt daardoor dus iets minder snel op. Hope meldt zelf nog dat de nieuwe zuigers ook soepeler werken en minder onderhoud vragen.

Tot slot meldt Hope in zijn persbericht dat alle Tech 4 remmenset met nieuwe ‘racing compound’ remblokken komen. Die zouden rechtstreeks uit de doos al goede prestaties hebben en amper moeten worden ingeremd. Bovendien zijn ze beter bestand tegen ‘fading’ en dus minder remkrachtverlies hebben bij het opwarmen dan standaard organische remblokken.

Hope Tech 4 E4

Hope Tech 4 met E4-remklauw en staalomvlochten remleiding.

Hope Tech 4 prijzen

Alle Hope Tech 4 remmen zijn per direct te bestellen bij je lokale dealer. Voor de Tech 4 met de tweezuiger X2-remklauw betaal je € 220 per rem. Voor de vierzuigerremmen Tech 4 E4 en V4 betaal je respectievelijk € 245 en € 265 per rem. Deze remmen komen standaard met kunststof remleidingen. Voor € 10 méér kun je deze remmen echter ook krijgen met staalomvlochten remleidingen. De Tech 4 Trail Zone met zijn tweezuiger remklauw, is er tot slot alleen met een kunststof remleiding en kost € 235 per rem. Alle remmen zijn met diverse kleuren samen te stellen.

Bron en meer info: www.hopetech.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments