In ontwikkeling: Bike park Salland-Twente te Holten

Niet uniek in de hoogte, maar wel in de breedte!

In het Oosten van het land liggen de mountainbikeroutes Holterberg en Nijverdal. Mooie routes in een prachtig gebied. Vanaf komende zomer wordt het daar nóg leuker: Er komt een heus bike park op 2 km fietsen van de start van de Holtense route!

Initiatiefnemer is de Stichting Mountainbike Sport Holten. Zij organiseerden 15 jaar de Goossens Merida Mountainbike Trophy in Holten. Nadat die wedstrijd van de kalender verdween, stortten zij zich op het realiseren van een bike park.

Het moodboard dat werd gemaakt om een beeld te vormen voor wat het Bikepark kán zijn. (Klik op de foto voor een grotere versie)

Wie de Holterberg kent, verwacht nu iets dat tegen de helling aan ligt. Niks is minder waar. Het bleek helaas onmogelijk om daar een vergunning voor te krijgen. Gemeente Rijssen-Holten heeft in Holten echter toch een flink terrein beschikbaar gesteld. Afgaande op de geplande starttorens tot 8 m hoog, gaan ze dit maximaal terrein benutten… Stichting Mountainbike Sport Holten gaat er namelijk een bike park van maken dat – naar eigen zeggen – binnen Nederland uniek is in de breedte. Het plan reikt namelijk van een speciale kidszone tot een jumplijn waar je met je DH’er kan rijden en alles wat daar tussen zit. Pumptrack, rock garden, houtwerk, je zegt het maar. Alles op verschillende niveau’s. Je kan daar dus ook met je hardtail zonder dropper komen spelen.

Ook de kids zijn al blij

Op dit moment wordt al hard gewerkt om de grond bouwrijp te maken. Eind april 2018 begint de echte bouw. De jonge bike-instructeur Casper van Geest uut Holt’n tekent daarbij voor de pumptrack en de jumplijn. Als ‘ie even goed kan bouwen als biken, dan wordt het zeker mooi!

Helemaal links: Casper van Geest. Midden: projectleider Henk Vasters

De Stichting werkt uiteraard zonder winstoogmerk, heeft echter wel geld nodig om het park draaiende te houden. Daarom betaal je straks een geringe entreeprijs voor het park. De exacte hoogte hiervan is nog niet bepaald. Daarnaast komen er clinics op allerlei niveau, kunnen scholen er terecht, en tot slot kan je het park afhuren voor je eigen bikefeestje, of bedrijfsevenementen.

Oproep: Vrijwilligers gevraagd!

Zand is van zichzelf nogal lui, daarom zoekt Mountainbike Sport Holten een grote groep vrijwilligers om het park te helpen bouwen. Bouwers, sjouwers, gravers, iedereen die wil is welkom. Aanmelden doe je hier.

Het terrein status nu. er moet nog wel wat gebeuren…

Tekst: Lars vogelenzang
Foto’s: www.mtbsportholten.nl

Geplaatst in Nieuws, Reizen en routes.
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Manuel
Manuel
1 jaar geleden

Gaaaaaaaf!