Komoot introduceert 3D kaarten voor meer inzichtelijkheid

Routes plannen is dankzij talloze apps een stuk gemakkelijker geworden. Maar simpelweg een mooi kronkelend lijntje uitkiezen of tekenen op een vlakke kaart kan soms nog behoorlijk wat verrassingen opleveren. Want ook al staan er hoogtemeters bij vermeld, waar en hoe je die hoogtemeters onder de wielen krijgt heeft een flinke invloed op je rit. Routeplanner Komoot biedt daarom in z’n applicatie 3D kaarten aan. Daarmee kun je een route nog beter optimaliseren of een kant-en-klare route beter inschatten. En dat is zeker in gebieden zoals de Ardennen, Eifel of de Alpen erg handig.

Komoot 3D mappen

Onlangs rolde Komoot nog Trail View uit; een extra laag met foto’s van paden en trails die gebruikers naar Komoot hebben ge-upload. Het idee hierbij is dat je méér inzicht krijgt in de te kiezen route. Met de 3D kaarten die Komoot nu aanbiedt, gaan ze nog een flinke stap verder. Dankzij die 3D visualisatie van je geplande route maak je de hoogtemeters een stuk inzichtelijker. Toegegeven, voor routes in Nederland is het hele concept van ‘hoogtemeters inzichtelijk maken’ misschien wat overdreven. Want ben je groot uitgevallen, dan maak je al meer hoogtemeters wanneer je simpelweg uit je bed stapt. Nou ja, misschien is dat een te grote simplificering, want in delen van Nederland kun je nog behoorlijk veel hoogtemeters ‘maken’ natuurlijk.

Komoot 3D mappen beschikbaar in alle kaartlagen

Niettemin is Nederland in de 3D-weergave van Komoot zo plat als een pannekoek. Bij bijvoorbeeld de Limburgse heuvels krijgt de kaart iets van een derde dimensie, maar veel is het niet. Dé grootste toegevoegde waarde van de 3D kaarten in Komoot is er natuurlijk in écht bergachtig gebied. In gebieden als de Ardennen en de Eifel, of verder van huis de Alpen en de Pyreneeën.

Komoot biedt de 3D kaarten momenteel alleen aan voor gebruikers met een Premium-abonnement. Je kan de 3D-weergave momenteel alleen aan via de desktop, waarbij je nu op de kaartweergave de ‘3D’-knop aangeboden krijgt. De bediening is intuïtief, maar nog wel traag. De 3D-weergave is beschikbaar in de verschillende kaartlagen die Komoot aanbiedt en ook de Trail View-optie is tegelijkertijd beschikbaar voor nóg meer inzicht in je volgende avontuur.

Bron: www.komoot.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments