Lezyne Digital Travel Floor Drive: Groter dan minipomp, kleiner dan vloerpomp

Het assortiment pompen dat Lezyne heeft is niet bepaald beperkt. Grote vloerpompen voor thuis, kleine handpompjes voor onderweg. Nu voegt Lezyne de Digital Travel Floor Drive toe aan z’n assortiment. Een vloerpomp in een compactere afmeting, maar met een fatsoenlijke opbrengst om banden snel – en dankzij een digitale meter – nauwkeurig op te pompen. En zoals Mike van teleshopping zou zeggen: “Ideaal voor onder weg en in de auto”.
Lezyne Digital Travel Floor Drive vloerpomp

Groter dan minipomp, kleiner dan vloerpomp

Toegegeven, een niche is het misschien wel: een vloerpomp die wat compacter is zodat-ie gemakkelijk mee kan in de auto en/of op reis. Dat is althans wat Lezyne aangeeft als het beoogde inzetgebied van hun nieuwe Digital Travel Floor Drive. Ze hadden eerder al de Steel Travel Floor Drive, maar die ook compact is, maar een vast voet heeft. De nieuwe Digital Travel pomp meet slechts 51 centimeter, wat voor een vloerpomp inderdaad compact is. Dankzij de twee opvouwbare voeten van roestvaststaal staat-ie stabiel tijdens het pompen, maar past-ie gemakkelijker in je reistas. Of in de kofferbak van je auto; al past in menig auto ook gewoon een normale voetpomp in.

Lezyne Digital Travel Floor Drive vloerpomp

Met de opvouwbare roestvaststalen voeten vergrendeld in hun onderste positie staat de Digital Travel Floor Drive pomp stabiel.

De slag is op één centimeter na een volle meter lang en is voorzien van een digitale drukmeter die tot op 0,1 bar nauwkeurig de druk in je band kan meten.

Met de slang van nét geen meter (99 centimeter, om precies te zijn), pomp je ook met gemak een band op terwijl je fiets in een werkstandaard hangt. En dat kun je heel nauwkeurig doen, want zo is de pomp voorzien van een digitale drukmeter. Maar omdat het oppompen niet altijd heel nauwkeurig te sturen is, is de pompkop voorzien van een aflaatventiel. Na het net wat te hard oppompen van je band, kun je hiermee de band eenvoudig aflaten tot op de juiste druk. De digitale meter meet namelijk tot op een tiende bar.

Om ook daadwerkelijk je band nauwkeurig op druk te zetten is de pompkop aan de zijkant voorzien van een aflaatventiel. Oppompen gaat namelijk nooit zo nauwkeurig, maar door eerste net teveel op te pompen, kun je de finetuning doen door juist druk af te laten.

Specificaties

Lezyne’s nieuwe Digital Travel Floor Drive is dus 51 centimeter lang, het handvat 10 centimeter breed, weegt 792 gram en levert maximaal 11 bar. Zoals gebruikelijk bij Lezyne zijn de onderdelen veelal gemaakt van staal of aluminium en zijn alle slijtdelen van de zuiger en de pompkop los leverbaar. De Digital Travel Floor Drive kost € 119,95.

Meer info: www.lezyne.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments