Speciale Lapierre Prorace CF en XR voor Tim Smeenge

Custom paints voor Nederlands kampioen MTB-Marathon

We staan inmiddels aan de vooravond van het seizoen met nationale en internationale mountainbikewedstrijdseries. Weer een seizoen lang het beste uit jezelf én het materiaal halen. En soms is wat extra motivatie niet verkeerd. Tim Smeenge werd vorig jaar Nederlands kampioen MTB-Marathon. En alsof de nationale driekleur rond de schouders nog niet genoeg motivatie is voor een nieuw seizoen, voorziet fietssponsor Lapierre Smeenge van een Prorace CF hardtail en een XR fullsuspension met fraai lakwerk.

Tim Smeenge kroonde zichzelf in september 2022 tot Nederlands kampioen MTB-Marathon. Foto: Martin Schutter – KMC Mountainbike Team

In september vorig jaar kwam Tim Smeenge (geb. 1995) solo als eerste over de finish bij het Nederlands Kampioenschap mountainbikemarathon in het Drentse Gasselte. De uit Drenthe afkomstige biker, uitkomende voor het KMC Mountainbike Team, kun je gerust een specialist noemen van de lange afstand. Zo won hij in december vorig jaar ook nog de Drenthe 200 mountainbikewedstrijd met een solo die hij na 10 kilometer van de start al inzette. Juist ja, 190 kilometer blubber beuken.

Lapierre Prorace CF en XR met speciaal lakwerk

In het mountainbikeseizoen van 2023 mag Smeenge bij de marathonwedstrijden het rood-wit-blauw om zijn schouders dragen. En om dat fietssponsor Lapierre dat zo speciaal vindt, hebben ze voor hem twee bikes met bijpassend lakwerk geprepareerd. In 2023 beschikt Tim Smeenge over de Lapierre Prorace CF hardtail. Een fiets met voorvering maar óók met een hoge mate van comfort aan de achterzijde, zo ondervonden we zelf. Voor de ruigere parcoursen heeft Smeenge ook over de Lapierre XR fullsuspension. Op beide bikes vind je de kleuren van de Nederlandse vlag, maar met een – in onze optiek – aangename twist, maar oordeel vooral zelf:

Lapierre Prorace CF 2023 Tim Smeenge – Nederlands Kampioen MTB Marathon

Voor de minder technisch veeleisende parcoursen beschikt Tim Smeenge over de Prorace CF, Lapierre’s lichtgewicht carbon hardtail.

Tim deed een studie bewegingstechnologie en is inmiddels bike-fitter. Een aspect dat Lapierre blijkbaar erg kan waarderen, getuige het special hiervoor toegevoegde liniaaltje op de bovenbuis.

Lapierre Prorace CF 2023 Tim Smeenge – Nederlands Kampioen MTB Marathon

Rood, wit en blauw: je bent immers Nederlands kampioen…

Lapierre Prorace CF 2023 Tim Smeenge – Nederlands Kampioen MTB Marathon

Door de staande achtervork voorbij de zitbuis aan de bovenbuis te bevestigen en niét aan de zitbuis, weet Lapierre bij z’n Prorace CF voor een carbon hardtail bovengemiddeld veel comfort te bieden.

Lapierre XR 2023 Tim Smeenge – Nederlands Kampioen MTB Marathon

Bij de technisch meer uitdagende parcoursen rijdt Tim op de XR, Lapierre’s crosscountry-fullsuspension met rondom 100 mm veerweg.

Lapierre XR 2023 Tim Smeenge – Nederlands Kampioen MTB Marathon

Ook hier hetzelfde kleurenthema, waarbij het chroomrood erg sjiek overkomt.

De lijnen en stippen over de gehele fiets verwijzen naar biomechanische bewegingen. Samen met het liniaaltje op de bovenbuis wordt Tim’s beroep als bike-fitter benadrukt.

Lapierre XR 2023 Tim Smeenge – Nederlands Kampioen MTB Marathon

Details tot in de puntjes: de KMC-ketting heeft zelfs blauwe accenten.

Bron: lapierrebikes.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments