Vrienden van mtb-route Schadijkse bossen schenken 1.000 bomen

Staatsbosbeheer krijgt bomen van mountainbikers

Vrienden van mountainbikeroute Schadijkse bossen, ook wel bekend als mtb-route De Schaak, hebben met hun vrijwillige bijdrage óók een steentje – of boompje liever – bijgedragen aan de lokale natuur. Of ja.. boompje… afgelopen 14 januari zijn er 1.000 stuks grove den aan Staatsbosbeheer gedoneerd en geplant in een bosperceel waar de route omheen slingert.

Zoals voor elke mountainbiker wel bekend, is er op lang niet alle mountainbikeroutes een verplicht vignet. Een vignet waarmee onder meer de kosten van aanleg en onderhoud van een route wordt bekostigd. Ook op de 19,1 km lange mountainbikeroute De Schaak in de Schadeijkse bossen bij het Noord-Limburgse Meterik kun je in principe gratis naar hartelust biken. En dat gebeurt sinds de opening in 2013 ook volop. Het is een erg populaire, aantrekkelijke route die ook goed rijdbaar is bij slechter weer. Maar dat je niet hóeft te betalen, wil nog niet zeggen dat er géén kosten zijn. Of… dat je niet bij kúnt dragen. Net als bij veel andere mountainbikeroutes heb kun je ‘vriend’ worden van mtb-route De Schaak door een vrijwillige bijdrage te doen. Zo kun je je waardering voor het harde werk van de vrijwilligers laten blijken.

MTB-Route De Schaak – Mountainbikeroute Schadijkse Bossen – Aanplant 1.000 grove dennen

Mountainbikeroute De Schaak 1.000 grove dennen rijker

Het meeste van die bijdrage gaat rechtstreeks naar de instandhouding van de route. Maar soms is het mogelijk om ook breder dan de mountainbikeroute te kijken. Zo zagen we eerder al dat je met het kopen van het (verplichte) vignet voor de mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug óók bijdraagt aan zaken buiten de route. Opbrengsten van dat vignet gingen onder meer naar een lokale schaapskudde, die op natuurlijke wijze meehelpen aan het onderhoud en ontwikkeling van het gebied. Maar ook aan een vlonderpad en bankjes voor wandelaars.

Oók bij mountainbikeroute De Schaak hebben bijdragen van vrienden van de route het mogelijk gemaakt om 1.000 bomen te schenken aan Staatsbosbeer. Op 14 januari jongstleden hebben vrijwilligers van de mtb-route De Schaak samen met Staatsbosbeheer de jonge grove dennen geplant in een bosperceel waar de mountainbikeroute omheen slingert. Dat gebeurde in de stromende regen, zo lezen we op de Facebookpagina van de mountainbikeroute. Mountainbikers zijn nu eenmaal niet van suiker, nietwaar?

Bron: www.mtbdeschaak.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments